Oranje nieuws – 25 t/m 31 oktober 2012 | De Oranjes

woensdag 31 oktober 2012

Oranje nieuws – 25 t/m 31 oktober 2012

Prinses Laurentien discussieert in Polen

Donderdag 25 oktober was Prinses Laurentien in Warshau (Polen) om daar deel te nemen aan de ‘Senate Committee on Environment’ over ‘Green Economy –Building a Social Consensus’.

De prinses voerde diverse discussies; van een groepje mensen aan een gezellig tafeltje met koekjes, tot in een grote zaal vol mensen. Voordat ze weer op het vliegtuig stapte, nam ze tot slot nog een kijkje in het ‘Muzeum Norodowe’ – elders in de stad.

Prins Friso dood verklaard door National Geographic Channel

Zondagochtend liet de zender National Geographic via een bericht van medeleven aan haar kijkers weten dat Prins Friso overleden is.

Hoe dit afschuwelijke misverstand heeft kunnen gebeuren blijft een raadsel. De zender verklaart dat het een ‘technische fout’ is geweest. De RVD bevestigde in reactie hierop dat alleen de RVD zal melden wanneer er ‘significante veranderingen’ in de gezondheidstoestand van de prins zullen optreden.


Prinses Máxima bij conferentie 'Africa Works!'


Prinses Máxima woonde maandagochtend een deel bij van de conferentie ‘Africa Works!’ in theater Figi in Zeist.

Tijdens de tweedaagse conferentie stond de positie van Afrika in de wereld centraal en werd stilgestaan bij de mogelijkheden voor Afrikaanse en Nederlandse ondernemers en investeerders. De prinses woonde het deel over voedselzekerheid bij.


Foto's: © Thea van Zelst


Prinses Laurentien bij prijsuitreiking ‘Talent voor Taal’

‘Niets is wat het lijkt’ dat was de schrijfwedstrijd georganiseerd door ‘Talent voor Taal? Schrijf je verhaal!’ Dinsdag werd bekend wie het beste verhaal geschreven had, en Prinses Laurentien was erbij op bijzondere schoenen..

In het AFAS Circustheater in Scheveningen vertelde Laurentien over het belang van lezen en schrijven voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar. Dit als voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven.

Uit meer dan 1.600 inzendingen heeft een deskundige jury de afgelopen week een definitieve selectie van tien verhalen gemaakt. Vera Zwerver werd uiteindelijk de winnaar. Haar verhaal werd voorgelezen door de hoofdrolspeler uit ‘Wicked’ – Jim Bakkum.

Tot slot sloten enkele fragmenten uit de musical Wicked de middag af.

Foto's: © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 

Prins van Oranje op bezoek bij de AIVD

Gisteren was de Prins van Oranje op bezoek bij de Algemene Inlichtingen – en Veiligheidsdienst (AIVD) in Zoetermeer.

De prins sprak met diverse specialisten over actuele onderwerpen, en kreeg een rondleiding door het gebouw. Ook werd een demonstratie getoond van de manieren waarop de AIVD internet gebruikt in het contraterrorismeonderzoek.

Prins Constantijn lanceert ‘Rijksstudio’

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 
Prins Constantijn heeft dinsdag in het Rijksmuseum de ‘Rijksstudio’ gelanceerd.

In aanloop naar de grote heropening in april heeft het Rijksmuseum ‘Rijksstudio’ bedacht. Een virtuele tentoonstelling op de website van het Rijksmuseum met maar liefst 125.000 objecten. De afbeeldingen zijn rechtenvrij te downloaden en door iedereen gratis en naar eigen inzicht te gebruiken, aldus het museum. Bij de lancering was ook Prinses Marilène aanwezig.
Prins van Oranje opent Sarcoïdose Centrum

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/
De Prins van Oranje verrichtte vandaag in het Erasmus MC in Rotterdam de officiële opening van het Sarcoïdose Centrum. 

Het ontstaan van sarcoïdose is vooralsnog onbekend. De ziekte komt voor bij ongeveer 50 per 100.000 personen. Kenmerkend voor de ziekte is de ontwikkeling van niet-necrotiserende granulomen (type ontsteking die bestaat uit opeenhopingen van witte bloedcellen) die bij weefselonderzoek worden gevonden in de aangedane organen.. De behandeling van sarcoïdose bestaat momenteel uit het bestrijden van symptomen en/of onderdrukken van de ontstekingsactiviteit.


Rutte bezoekt Koningin Beatrix op Halloween avond


Koningin Beatrix is vanavond laat nog bezocht door Mark Rutte. Hij kwam haar persoonlijk op de hoogte brengen van zijn werkwijze. Tevens had hij een goed excuus toen de Koningin van zijn ideeën schrok, want het is namelijk Halloween.

De komende dagen gaat Rutte praten met kandidaat-bewindslieden. Ook zal hij zich buigen over de vraag of de beëdiging van de nieuwe ministers voor het eerst in het openbaar zal plaatsvinden. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat. Als alles volgens plan verloopt, staan de nieuwe ministers maandag op het bordes.

Nadat Rutte weer vertrokken was, kroop de Koningin snel in bed. Morgenochtend moet ze fit in Sneek staan.

Overig kort nieuws:

- Lucas van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven vierde vrijdag 26 oktober zijn 10e verjaardag

 - Prinses Anita vierde zaterdag 27 oktober haar 43e verjaardag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten