Prins van Oranje bij viering 80-jarig Joods Historisch Museum | De Oranjes

dinsdag 23 oktober 2012

Prins van Oranje bij viering 80-jarig Joods Historisch Museum

..en lancering Joods Cultureel Kwartier

Foto': © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 
Compleet met keppel betrad de Prins van Oranje vandaag het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Hij woonde de viering van het 80-jarig bestaan van het museum en tevens de feestelijke lancering van het Joods Cultureel Kwartier bij.

Al in 1932 werd het Joods Historisch Museum opgericht. De collectie bestond uit 335 voorwerpen. In de oorlogsjaren moest het museum sluiten en werd een groot deel van de collectie in beslag genomen. Slechts een deel keerde terug. Na een grondige restauratie betrok het museum in 1987 een nieuw synagogencomplex. Dat werd geopend door Koningin Beatrix.

De prins woonde de viering van het 80-jarig bestaan mee in het bedehuis. Hij mocht op een speciale erebank zitten, dus kon alles goed volgen. Na enkele liedjes van het koor en een Bijbelse zegening gehoord te hebben, nam hij een kijkje in de drie andere joodse culturele instellingen. Samen met het museum is de Portugese Synagoge, de werelderfgoedbibliotheek en het JHM Kindermuseum nu het Joods Cultureel Kwartier Amsterdam. Met alle tentoonstellingen en evenementen van deze instellingen samen is er voor het publiek een groter en beter beeld van de Joodse cultuur te verkrijgen. Voor zijn dochters kreeg de prins tot slot drie kikkerknuffels mee naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten