Prinses Máxima in Nigeria voor Inclusive Finance | De Oranjes

woensdag 24 oktober 2012

Prinses Máxima in Nigeria voor Inclusive Finance

Prinses Máxima met de Gouverneur
van de Centrale Bank

Foto': © Godwin Omoigui
Prinses Máxima is de afgelopen dagen in Nigeria geweest. Dit in het kader van haar VN – en G20 functies op het gebied van ‘Inclusive Finance for Development’.

Tijdens haar bezoek is de eerste nationale strategie van Nigeria voor Inclusive Finance gelanceerd. Als een trotse pauw hield de prinses hier een toespraak over. Ze feliciteerde Nigeria met de nationale strategie die is ontwikkeld. Ze wees op de urgentie van consumentenbescherming, transparantie en regulering in de sector.Verder voerde ze gesprekken met president Goodluck Jonathan van Nigerai en de ministers van Financiën en Landbouw én de gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria.

Dinsdag sprak Prinses Máxima met het nationale bankierscomité. Dit comité moedigt de leden aan om het klantenbestand uit te breiden met mensen en bedrijven die nu geen of onvoldoende toegang tot financiële diensten hebben. Daarna bracht ze een bezoek aan de Hasal Microfinancieringsbank. Deze bank verstrekt naast leningen tevens gratis training aan klanten om financiële vaardigheden te ontwikkelen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een goed tekst. Leuk dat je alles zo mooi opschrijft!
    Mooie foto bovenaan de pagina (van prins Willem- Alexander en prinses Maxima bij het huwelijk van Guillaume en Stephanie)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie kopfoto heb je er weer opgezet. En inderdaad ee mooi verslagje van onze Maxima in Nigeria

    BeantwoordenVerwijderen