Olympische Spelen 2012 - III | De Oranjes

maandag 30 juli 2012

Olympische Spelen 2012 - IIIInterview met Kroonprins Willem-Alexander op Radio 538
 ”We genieten hier in Londen”

Kroonprins Willem-Alexander was vandaag te gast in het Holland Heineken House bij de studio van radio 538. Het werd een ontspannen gesprek tijdens programma ‘Evers staat’ op’ waar de prins vertelde over de openingsceremonie en het succes van de spelen tot nu toe. Hij is een groot fan van Mr. Bean en kon daar het meest om lachen tijdens de opening. Ook vertelde hij over zijn dochters, die enthousiaste aanmoedigers zijn, maar niet begrijpen dat je ook naar sport kunt kijken als Nederland níet mee speelt.

Beluister hier het fragment.


Foto: Radio 538 


Willem-Alexander en Máxima  bezoeken met dochters en nichtjes judo – en hockeywedstrijd

Geen medaille voor Judoka Dex Elmont, 3-2 winst voor Nederlandse hockeymannen

Ook vandaag waren de gravinnetjes Luana en Zaria mee met Kroonprins Willem-Alexander en zijn gezin om wedstrijden judo en hockey mee te beleven. De prins en prinses hebben gisteren nog twee Olympische oranje shirtjes gekocht, die hun eigen dochters al hadden. Dus langs de judomat zaten nu vijf jonge dametjes gekleed in het oranje.

Judoka Dex Elmont kwam tot de halve finale, maar bleek helaas niet sterk genoeg om de Japanner Nakay te ‘verslaan’. Als hem dit wel gelukt was, dan had de judoka brons gewonnen.. Vooral Prinses Amalia en Prinses Alexia – ze zitten zelf ook op judo – keken met open mond naar de spannende wedstrijd.


Foto's: © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 

Direct na de judowedstrijd haastte het gezelschap zich naar het hockeyveld. Daar moesten de Nederlandse hockeyheren het opnemen tegen India. Amalia, Alexia, Ariane en Luana waren de Nederlanders enthousiast aan het toejuichen met een vlag. Gravin Zaria bekeek de wedstrijd liever bij haar oom op schoot. Zaria schaterde het uit toen Willem-Alexander bij de eerste twee doelpunten van zijn stoel sprong en in zijn handen klapte. Daarna kroop ze weer bij hem op schoot om getuige te zijn van de uiteindelijke 3-2 winst voor Nederland.

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk stukje heb je er van gemaakt, erg sfeervol. Ik vind het zo mooi om Zaria en Luana zo te zien genieten, Willem-Alexander is zo lief voor zijn nichtjes (logisch, maar toch.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het zo fijn dat Willem-Alexander en Máxima Zaria en Luana meenemen! dan hebben die meiden ook wat afleiding! Je ziet Zaria genieten van de liefde die haar omringt!
  Ze geniet van het op schoot zitten bij haar oom! word er blij van!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig om die 2 meiden van Mabel te zien genieten! Je ziet hoe Zaria ervan geniet om WA op schoot te zitten, tenslotte hebben die meiden ook geen vader meer, heel zielig. Ja, oke, een vader die alleen maar slaapt zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen