FOTOSESSIE BIJ DE SERINGENBERG - 2012 | De Oranjes

zaterdag 7 juli 2012

FOTOSESSIE BIJ DE SERINGENBERG - 2012

Willem-Alexander: “Er zijn geen veranderingen in de situatie van Friso helaas..” 

De Seringenberg – op landgoed de Horsten – is een favoriete plek van Kroonprins Willem-Alexander en zijn gezin. Het is vanaf de villa maar een paar minuten fietsen, en met dit prachtige weer de uitstekende locatie voor een fotosessie.

<br/><a href="http://oi45.tinypic.com/2ibd9jo.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

In de documentaire ‘Máxima 40’ fietste het gezin ook naar de Seringenberg waar ze vervolgens het kaartspel ‘pesten’ speelden. Met al die fotografen vandaag was dat nu natuurlijk niet echt te realiseren, want men wil  foto’s waarop de gezichten goed zichtbaar zijn.

“Amalia, Alexia, Ariane…deze kant!!”
Het was weer als vanouds gehoorzamen aan de delegatie fotografen. “Ariane, je bent niet in beeld” “Lachen” “Zwaaien” “Handen vast houden” “Alexia, je staat te ver naar achter”De prinsesjes wisten niet waar ze eerst moesten kijken, en het fotomoment was slechts nog maar een paar minuten bezig. Ook moest er een foto van de prins en prinses samen gemaakt worden, dus stuurde de prins zijn dochters naar de linkerhelft van het veld. “Gaan jullie maar even tikkertje spelen” zei hij.. De twee oudsten renden er al hazen vandoor, maar Ariane zei met een zielig stemmetje: “Ik kan niet zo hard rennen hoor!” Toen vervolgens Kroonprins Willem-Alexander zelf weggestuurd werd, omdat alleen de vrouwen op de foto moesten, bemoeide Prinses Alexia zich er maar eens mee om haar vader erbij te betrekken: “En nu de mannen alleen”.

Na een kwartier besloten de prins en prinses hun dochters even naar huis te brengen. Al snel kwamen ze weer terug voor het persgesprek. Voorafgaand vertelde de prins over zijn broer Friso. Het was natuurlijk te verwachten dat hier vragen over zouden komen, en om die voor te zijn besloot hij er zelf over te beginnen. Hij zei: “Er zijn geen veranderingen in de situatie helaas..” Hij voegde eraan toe dat er daarom ook geen nieuwe mededelingen over gedaan zijn. “Zodra er een verandering is zullen we dat via de RVD laten weten.” “We willen u hartelijk danken voor de terughoudendheid in de media”. “Het is door alle emoties niet altijd makkelijk om te werken. “ Daarna konden journalisten hun vragen stellen. Er werd onder andere gevraagd of de prinsessen, en vooral Amalia in de nabije toekomst zelfstandige publieke optredens zullen doen. De prins en prinses zeiden dat ze hun dochters zoveel mogelijk in alle rust willen laten opgroeien, en dat dit soort dingen pas echt gebeuren als ze wat ouder zijn. Amalia is zich nu wel van haar bijzondere positie bewust. “Ze gaat er heel goed mee om”aldus Prinses Máxima.

<br/><a href="http://oi50.tinypic.com/2cpam8n.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

Er werd verder teruggekeken op het afgelopen half jaar. Máxima: “We zijn tien jaar getrouwd en wat hebben we het goed: we kunnen goed met elkaar praten en hebben drie kerngezonde kinderen” “Amalia, Alexia en Ariane hebben alledrie een goed raport en daar zijn we apetrots op. “"Ze staan stevig in hun schoenen", voegde Willem-Alexander toe. "Ze zijn gelukkig en beseffen dat deze persmomenten erbij horen. Ze klagen er niet over. Het is heel leuk om te zien dat ze vanaf 7, 8 jaar echte personen worden." De prinsesjes zijn inmiddels volop bezig met paardrijden, hockey, judo en viool- en pianoles. De drie zijn ook echte 'waterratten', zei de prins. “Ze hebben nu allemaal hun zwemdiploma, dus we hoeven geen doodsangsten meer uit te staan wanneer ze het water induiken”. Ook over het Griekse vakantiehuis werd gepraat. De prins vertelde dat na de zomer het huis verbouwd wordt. "Het is er fantastisch mooi. We wilden een vaste plek. Qua beveiliging steeds een andere plek is rompslomp." Ook sprak hij vol lof over zijn moeder: "Ze doet na zo veel jaren haar werk nog met zo veel enthousiasme. Dat is bewonderenswaardig."Eind deze maand is het gezin aanwezig bij de Olympische Spelen in Londen. . "Dat is een leuk deel van het werk, het wordt fantastisch", aldus Willem-Alexander. "De opening is te laat voor de kinderen, daar gaan ze niet heen. Ze willen wel alle sporten met paarden zien en hockey."

<br/><a href="http://oi48.tinypic.com/315eu83.jpg" target="_blank">View Raw Image</a><br/><a href="http://oi49.tinypic.com/n4ws9l.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

<br/><a href="http://oi47.tinypic.com/znsyog.jpg" target="_blank">View Raw Image</a><br/><a href="http://oi45.tinypic.com/2udz6us.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

Foto's: Screenshots en  RVD

19 opmerkingen:

 1. Tot zover al een prachtig verslag. Ik ben benieuwd naar het vervolg, want ik heb er zelf nog niets van gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn deze keer weer super mooie foto's geworden.
  Ik heb Stephanie de log van onze site ook al gemaild.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het heeft weer leuke plaatstjes opgeleverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was een zonnige fotosessie! Leuk dat de RVD ook weer foto's heeft vrijgegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vivian, dankzij jouw weet ik nu dat er foto's zijn vrijgegeven door de RVD! Yes, wat wil ik nog meer? De prinsesjes droegen de leukste jurkjes!! Mooi verslag heb je er alvast van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je ! Het verslag wordt nog veranderd en aangevuld hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooie uitgebreide log heb je er van gemaakt. De prinsesjes zagen er mooi uit, jammer genoeg prinses Maxima iets minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supermooie log! De prinsesjes zagen er weer leuk uit, en wat boften ze met het mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg leuk die foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een fantastisch verslag en geweldige mooie foto's. Maxima zag er mooi uit, maar ik denk zomaar dat ze het erg warm heeft gehad in die trui, die ik haar overigens wel erg mooi vond staan. Ook erg mooi dat de prins een mededeling deed over zijn broer Friso. Het minder leuke ervan is dat hij nog steeds in dezelfde toestand is. Bij deze nogmaals heel veel sterkte voor de koninklijke familie en bewonderingswaardig hoe ze er t.o.v. de buitenwereld mee omgaan. Prive merken we er niets van en dat is maar goed ook, want hun willen ook graag een prive leven hebben net zoals wij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik vond de kinderen hun kleding niet echt mooi. Prinses Maxima vond ik er wel heel mooi uitzien! Slank leek ze in deze kleding! De kleding van de kinderen vond ik te kinderachtig. Amalia is al een grote meid en dan lijkt het mij voor haar leuker als ze wat mode aanheeft wat een beetje in de mode is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke zomerse foto's. De jurkjes die ze aanhadden vind ik helemaal niet mooi. Waarom altijd hetzelfde aan? het is toch geen drieling? De trui van Maxima is wat te warm voor dit weer. Mooi dat er even aan de pers een mededeling gedaan werd over Friso. Ik ben benieuwd of er ooit nog verandering in zijn toestand komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. was weer een leuke fotosessie! Leuk dat de prinsesjes weer dezelfde jurkjes aanhadden.Ik vind het wel een leuke gewoonte! Het enige minpuntje vind ik altijd nog de haren. Altijd maar los voor hun gezicht, daar kan je toch best wat leukers van maken..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi die grote foto's op je website!

  BeantwoordenVerwijderen