Koningin Beatrix geeft startsein sluiting zeewering Maasvlakte 2 | De Oranjes

woensdag 11 juli 2012

Koningin Beatrix geeft startsein sluiting zeewering Maasvlakte 2

Koningin Beatrix heeft vandaag het startsein voor het sluiten van de zeewering van Maasvlakte 2 gegeven.

Speciaal voor het sluiten van de laatste zeewering van Maasvlakte 2 was een tent gezet waar vele genodigden de voltooiing konden volgen. Rond 14.00 uur gaf de Koningin door het drukken op een knop daar het startsein.

Vervolgens sloten aannemers Boskalis en Van Oord  het gat in de 11 kilometer lange zeewering. Om dat van dichtbij te kunnen meemaken kwam de Koningin en het gezelschap iets dichterbij om het vanaf een terras met een glaasje champagne goed te kunnen zien.

Vanaf heden ziet de Nederlandse kustlijn er dus anders uit. Met dit nieuwe gebied kan de bedrijvigheid in de Rotterdamse haven naar verwachting zeker de komende 20 tot 25 jaar blijven groeien.

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/  Overig kort nieuws:


- Nog t/m vrijdag is Prinses Margriet iedere dag rond 10.30 uur te horen in ‘De Klassieken’ op Radio 4. Ze vertelt over de muziek met haar persoonlijke toelichting.

 - Prins Floris was maandag met premier Rutte bij de 15e verjaardag van de Richard Krajicek Foundation.

- De RVD heeft een foutje gemaakt, of niet? Vandaag werd een nieuwe portretfoto van Prinses Marilène op de website gepubliceerd, maar (nog) niet van de andere leden..

8 opmerkingen:

 1. Leuk dat prins Floris er bij was!
  Mooie foto van prinses Marilene! Ik hoop dat er gauw nog meer foto's komen.
  Koningin Beatrix doet haar werk nog steeds super goed, zij is echt een staatshoofd om trots op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto van Marilêne!
  Wat geweldig!!
  Ze had het zelfde pakje aan als op Koninginnedag. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja :) Ik vermoed dat ze op Koninginnedag de foto's gemaakt hebben. Ben erg benieuwd naar de andere foto's..hoop dat die nog komen :) Dan maak ik er uiteraard een wat uitgebreidere log van.

   Verwijderen
 3. Prachtige foto van prinses Marilene, ook al komen er nu nog niet meer foto's dan is het vast een cadeautje! Mooie nieuwe kopfoto! Wanneer gaat de koningin vakantie vieren, ze heeft het echt verdiend?!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @RFV
  Ja, maar de foto's van Máxima, Beatrix en W-A zijn anders. Zij hebben geen Koninginnedag kleding aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @RFV
  Haar haar is ook anders en de oorbellen ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat we de koningin nog even zagen en natuurlijk dat ook prins Floris op pad is geweest. Wat een super mooie foto van prinses Mariléne die kleur blauw steek mooi af, nu hopen dat ook de foto's van de andere prinsessen en natuurlijk prinsen wordt vervangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's van de koningin bij de Maasvlakte! Ook de foto van Marilene is leuk, al ziet ze er wel erg vermoeid uit. Hopelijk komen er nog meer foto's van de KF!

  BeantwoordenVerwijderen