Olympische Spelen 2012 - I | De Oranjes

zaterdag 28 juli 2012

Olympische Spelen 2012 - IKroonprins Willem-Alexander: “Spelen 2028 in Amsterdam én Rotterdam.”

Tijdens de vergaderingen van het IOC bleek dat de prins positief blijft over de eventuele kans op de Olympische Zomerspelen van 2028 in Nederland. Maar “'Niet alles kan in Amsterdam plaats vinden. Daar is de stad te klein voor.” Voor Rotterdam is tevens een rol weggelegd in de aanloop naar het uitbrengen van het definitieve bid, in 2019. “Rotterdam is kandidaat voor de Jeugd Olympische Spelen van 2018. Er is nog weinig lobby voor de stad, althans ik heb er hier niets van gemerkt. Maar het is goed dat Rotterdam kandidaat is. Ik steun het, ik vind het heel goed.” aldus de prins.

Na de vergaderingen had de Telegraaf een  interview met Willem-Alexander


Receptie Koninklijke Hoogheden op Buckingham Palace

Voorafgaand aan de opening van de Olympische Spelen organiseerde Koningin Elizabeth een receptie op Buckingham Palace. Alle aanwezige royals waren welkom. Voor Kroonprins Willem-Alexander was dit de tweede keer deze week dat hij de paleistrappen betrad. Maandagavond werd hij al met alle IOC-leden ontvangen.


 Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij openingsceremonie

Met een spectaculaire openingsceremonie zijn gisteravond de Olympische Spelen in Londen officieel van start gegaan. Onder toeziend oog van vele royals kwamen de sporters van alle landen na de show binnen. Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima zwaaiden de Nederlandse sporters enthousiast toe.

 Tijdens de openingsceremonie – die zo’n 3 uur duurde – speelde ook Koningin Elizabeth een rol. Er werd een kort filmpje getoond waar James Bond-acteur Daniel Craig de Koningin ophaalde in Buckingham Palace. Samen vlogen ze vervolgens in een helikopter over Londen. Het filmpje werd een aantal maanden geleden al opgenomen. Eindbestemming van de helikoptervlucht was uiteraard het olympische stadion. Toen het filmpje eindigde, hing er boven het stadion ook een echte helikopter waar twee stuntmannen uitsprongen. Daarna kwam de Koningin op de tribune het stadion binnen, in hetzelfde pakje als in de film.

Tot slot werd door zeven jonge Britse sporters het Olympisch vuur aangestoken.


 Koninklijk gezin moedigt estafettezwemsters aan
 (zilver!)

Screenshots
Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/  
Vanavond woonde het Koninklijk gezin een eerste Olympische wedstrijd bij. Al ruim op tijd zaten ze op de tribune. Om de tijd op te vullen speelden Amalia, Alexia en Ariane wat met het oranje sjaaltje, keken mee naar leuke filmpjes op de iPhone van Willem-Alexander en lieten zich fotograferen door Máxima.

Vier Nederlandse zwemsters ( Inge Dekker, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo) streden in de estafette wedstrijd om goud. Enthousiast toegejuicht door de prins en de prinsessen. Helaas was er al snel een achterstand en leek het er op dat Nederland niet alleen de Olympische titel kwijt zou raken, maar ook geen andere medaille in de wacht zou slepen. Gelukkig zette Ranomi Kromowidjojo een flinke eindsprint in. Met haar 51.93 was ze de snelste, snel genoeg om toch nog zilver te winnen. Australië won goud, en Amerika brons.

Bij het gezin was geen teleurstelling te merken, die zijn vooral trots!

2 opmerkingen:

  1. Het was een prachtige openings ceremonie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om het gezin te zien! Je hebt er een mooie aanvulling bij gemaakt! De foto van WA en Amalia onder de sjaal is erg leuk. Jammer dat we geen goud hebben gewonnen.

    BeantwoordenVerwijderen