Olympische Spelen 2012 - II | De Oranjes

zondag 29 juli 2012

Olympische Spelen 2012 - IIVeel Koninklijke toeschouwers bij hockeywedstrijd Nederland – België

3-0 voor Nederland!

De Nederlandse hockeydames moesten vanochtend tegen België de openingswedstrijd spelen. Op de tribune veel Koninklijk publiek, Kroonprins Filip van België met zijn gezin, maar ook onze eigen Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Het gezin had de twee dochters van Prins Friso en Prinses Mabel – Luana en Zaria – ook mee naar de wedstrijd genomen.

De eerste helft verliep moeizaam.. uiteindelijk kwam er dan toch de 1-0 voor Nederland. In de tweede helft volgden gelukkig nog twee doelpunten. Prins Filip en Prinses Mathilde feliciteerden Willem-Alexander en Máxima met ‘hun’ winst.

Kroonprins Willem-Alexander feliciteert wielrenster Marianne Vos met twee zoenen en een knuffel
Eerste gouden medaille!

Wielrenster Marianne Vos heeft vanmiddag een gouden medaille behaald tijdens de wegwedstrijd. Het is de eerste gouden medaille voor Nederland in de Olympische Spelen van dit jaar.

Tijdens de race sprintte ze met een klein groepje weg en zette de eindsprint in op The Mall.. De andere twee wielrensters (de Britse Elizabeth Armitstead en de Russische Olga Zabelinskaya) waren dichtbij, maar Marianne Vos was net iets sneller. De stromende regen maakte na de finish al gauw plaats voor de zon. Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, met hun dochters en nichtjes Luana en Zaria (die er al sinds vanochtend bij het hockey bij zijn) zochten de winnares en haar teamgenoten op. De prins beloonde de prestatie van Marianne Vos met twee zoenen en een dikke knuffel. Ook complimenteerde hij haar teamgenoten. “Het is een teamprestatie” aldus de prins.

Na de huldiging – Amalia, Alexia, Ariane, Luana en Zaria zongen ook uit volle borst mee – ontkwam Kroonprins Willem-Alexander niet aan de microfoons. De prins liet enthousiast weten dat het heel moeilijk is om als favoriet te starten. “Dat je het dan toch waarmaakt, is een dubbele felicitatie waard! “ Gravin Luana en Prinses Alexia kregen ook een microfoon onder hun neus.. Op de vraag hoe ze de Nederlandse wielrensters hebben aangemoedigd zei Alexia “Met hup Holland” waarop de prins gauw ingreep en zei “Ze moeten nu hun stem sparen voor de camera’s”.

ScreenshotsKroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bezoeken Holland Heineken House

Bij de Olympische Spelen hoort een Holland Heineken House. Vanavond brachten de prins en de prinses – in een felblauwe jumpsuit – een bezoek aan het Holland Heineken House. Ze kregen een rondleiding en bekeken enkele artikelen die er verkocht worden. Máxima stond op het punt een oranje armband te kopen, of ze dat ook gedaan heeft zullen we misschien morgen zien..

Zodra er winnaars ‘gehuldigd’ worden op het podium van het Holland Heineken House zullen Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima vast en zeker terugkeren.

Prinses Máxima praat na over wedstrijd met Erica Terpstra

In het Holland Heineken House ging Erica Terpstra met de microfoon op stap. Ze voerde gesprekken met verschillende mensen zoals de ouders van Marianne Vos. Plots stond ook Prinses Máxima voor haar neus. Ze stelde de prinses enkele vragen.

Máxima vertelde over hoe ze de wedstrijd beleef hadden. "We dachten ‘als ze het maar haalt, als ze het maar haalt” “Omdat we op een gegeven moment niets meer konden zien, zijn we naar binnen gegaan om het toch op televisie te zien. De meisjes dachten dat ze niet eerste was, omdat ze tot op het laatste niet vooraan fietste.” “Amalia kan het al wel beter begrijpen, maar zeker de kleinste zei steeds ‘Winnen we of winnen we niet?”

 Bekijk hier het fragment.

Koningin Beatrix feliciteert Marianne Vos per telegram

Koningin Beatrix heeft vandaag een felicitatietelegram naar Marianne Vos gestuurd. Omdat zo’n telegram later ‘aankomt’ dan bijvoorbeeld een smsje, was zoonlief Willem-Alexander vast eerder met zijn spontane kus!

3 opmerkingen:

  1. Super leuk om zoveel royals te zien! En vooral Luana en Zaria!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk dat ze de kinderen van mabel en friso mee hebben! Gezellig voor de nichtjes!

    BeantwoordenVerwijderen