Olympische Spelen 2012 - IV | De Oranjes

dinsdag 31 juli 2012

Olympische Spelen 2012 - IVOndanks regen veel (Koninklijke) belangstelling bij wedstrijd eventing


Vandaag kwamen er bij eventing twee Nederlanders in actie. Voorafgaand aan die wedstrijden vonden de groepswedstrijden al plaats. Het Britse eventing team won zilver. In dat team bevindt zicht natuurlijk de enige royal die meedoet aan de Olympische Spelen – Zara Phillips. In de tribune dan ook veel Koninklijk publiek uit vooral de Britse Koninklijke familie.

Bij de daaropvolgende individuele wedstrijden namen Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, met hun dochters en nichtjes ook plaats op de tribune. Helaas begon het te regenen. Gelukkig boden plastic regenpakken uitkomst, wat leuke beelden opleverde. Met behulp van een verrekijker genoten de meisjes van de spannende paardenwedstrijd.

Eventing bestaat uit een dressuurproef, een terreinproef en een springparcours. De combinatie die de minste strafpunten behaalt over de drie onderdelen is de winnaar. Tijdens de terreinproef dienen verschillende soorten hindernissen te worden overwonnen. Voorbeelden van hindernissen zijn: de waterbak, constructies met boomstammen, picknicktafels, op- en afsprongen en gaten. Helaas geen medailles voor de Nederlandse ruiters Andrew Heffernan en Tim Lips. De winst ging naar Duitsland en Zweden.

Voor het Koninklijk gezelschap ondanks dat toch een gezellige middag. Aan het eind van de wedstrijd babbelden Willem-Alexander en Máxima nog gezellig met Hertogin Camilla – die een rij voor hen zat.

3 opmerkingen:

  1. Leuk om de prinsesjes en de gravinnetjes zo vaak te zien. Het is een goede afleiding zo voor de gravinnetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zijn echt grappige beelden, met die regenponcho's :)

    BeantwoordenVerwijderen