Kroonprins Willem-Alexander bij IOC vergadering | De Oranjes

donderdag 26 juli 2012

Kroonprins Willem-Alexander bij IOC vergadering

Kroonprins Willem-Alexander heeft de afgelopen dagen de vergadering bijgewoond van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Londen.

Maandagavond werden alle IOC leden – waaronder onze prins die sinds 1998 lid is – al ontvangen op Buckingham Palacae door Koningin Elizabeth. Tijdens die bijeenkomst overhandigde IOC-voorzitter Jacques Rogge de koningin een set olympische medailles in goud, zilver en brons. De overige 4700 medailles liggen nog opgeslagen in de Tower in Londen, waar ook de Britse kroonjuwelen bewaard worden.

Morgen vind de openingsceremonie van de Olympische Spelen plaats, die live te volgen is op Nederland 1 vanaf 21.50 uur. De prins zal daar samen met zijn vrouw bij aanwezig zijn, en met hen vele royals uit andere Koningshuizen. De spelen duren tot 12 augustus. Bij verschillende wedstrijden zullen ook de prinsesjes komen kijken.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben erg benieuwd naar de opening! Vind dat Altijd zo mooi. Ook altijd leuk om weer zoveel royals te zien, en natuurlijk de prinsesjes. Leuk dat ook Filip en zijn gezin er zijn

    BeantwoordenVerwijderen