Oranje nieuws – 25 t/m 27 januari 2012 | De Oranjes

vrijdag 27 januari 2012

Oranje nieuws – 25 t/m 27 januari 2012

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent nieuwe Zaanse stadhuis
Ter vervanging van Prinses Margriet

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opende woensdag het nieuwe Zaanse stadhuis. Hij verving zijn vrouw die eigenlijk de opening zou verrichten, maar door een kaakoperatie nog niet voldoende hersteld was om te komen.

Met een druk op de knop werd meteen het bijbehorende feest  gestart; een vijf dagen durende Lefestival met allerlei culturele activiteiten in het stadhuis zoals film, theater, kunst en dans.

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven was zeer te spreken over het stadhuis: “Het ziet er van binnen en van buiten fantastisch uit. Het is een groot succes."

Koningin Beatrix, Prins van Oranje en Prinses Máxima bij afscheid Tjeenk Willink als vice-president Raad van State

Woensdagmiddag waren Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij het afscheids’feestje’ van mr. H.D. Tjeenk Willink als vice-president van de Raad van State.

De Koningin kwam niet voor het eerst op deze plek, sterker nog, ze is voorzitter van de Raad van State. Zoon en schoondochter hebben allebei zitting in de Raad, en hebben ook al ontelbaar vaak op hun vaste stoel plaatsgenomen. Vandaag was alles wel een beetje anders. In een besloten vergadering voor het laatst samen met de heer Tjeenk Willink werd teruggeblikt op zijn functie, wat hij sinds 1997 bekleedt heeft. Tot slot had Koningin Beatrix nog een prachtig afscheidscadeau. Ze benoemde hem tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau. Wie dacht nog te kunnen solliciteren voor de functie vice-president van de Raad van State heeft het mis. Vanaf volgende week woensdag bezet mr. J.P.H. Donner de stoel..Foto's: © Gera Nieland, http://haagsallerlei.nl/

Prins van Oranje bezoekt scheepswerven
 
Kroonprins Willem-Alexander bracht vandaag een onaangekondigd werkbezoek aan drie scheepswerven van de Damen Shipyards Group in Vlissingen.
 
Bij Damen Schelde Naval Shipbuilding werd de prins rondgeleid over twee marineschepen in aanbouw, een Ocean going Patrol Vessel, een patrouilleschip bestemd voor de Koninklijke Marine en een SIGMA Multi Purpose Fregat. De prins liet zich informeren over de faciliteiten, capaciteit en technische specificaties van beide schepen en over de andere lopende marineprojecten. Vervolgens bezocht de Prins AMELS Jachtbouw, waar hij onder andere kennis maakte met de historie en high tech kennis van de jachtbouw. Het werkbezoek werd afgesloten in Vlissingen-Oost bij Scheldepoort Repair & Conversion Yard.

Prinses Máxima bezoekt The Green Fashion Competition

Prinses Máxima was vandaag aanwezig bij de finale van de tweede editie van The Green Fashion Competition.

The Green Fashion Competition vond plaats tijdens de Amsterdam Fashion Week. Het is een internationale ondernemerswedstrijd die deelnemers stimuleert om mode te maken die geschikt is voor de catwalk én daarbij de biodiversiteit te behouden bij de productie van stoffen en materialen. Prinses Máxima sprak onder andere met de organisatoren van The Green Collective, de overkoepelende, interdisciplinaire organisatie van The Green Fashion Competition, The Green Design Competition en The Green Architecture Competition.

Verder: - Koningin Beatrix heeft woensdag op Paleis Noordeinde de ambassadeurs van de Republiek Indonesië, Zimbabwe en Oezbekistan ontvangen ter overhandiging van hun geloofsbrieven

- Prins Carlos viert vandaag zijn 42e verjaardag

- Tv tip: Morgen – 28 januari –is op Nederland 3 om 8.55 uur in het programma Z@ppsport een interview met Kroonprins Willem-Alexander te zien (over de Olympische jeugdspelen)
3 opmerkingen:

  1. Hopelijk is prinses Margriet weer snel de oude. Leuk fotootje van de opening, en ik geloof dat Pieter nog niet zo vaak een stadhuis geopend zal hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hoofddeksel van Máxima!

    BeantwoordenVerwijderen