Oranje nieuws - 30 & 31 januari 2012 | De Oranjes

dinsdag 31 januari 2012

Oranje nieuws - 30 & 31 januari 2012

Prinses Margriet bezoekt EHBO-cursus en lanceert Eerste Hulp-postzegel

Prinses Margriet lanceerde maandag de nieuwe Eerste Hulp-postzegel, nadat ze eerst aanwezig was bij een EHBO-cursus.

Tijdens de EHBO-cursus speelde Margriet voor gewonde, en liet ze haar pols inpakken met verband. Daarna lanceerde ze officieel de nieuwe Eerste Hulp-postzegel door het eerst exemplaar mee naar huis te nemen. Het postzegelvel heeft een special QR-code. Hiermee kan iedereen met een smartphone direct de gratis EHBO-app van het Rode Kruis downloaden. Vanaf gisteren is de zegel verkrijgbaar bij Bruna winkels. Dit allemaal ter gelegenheid van het 145-jarig bestaan van het Nederlandse Rode Kruis.

Prinses Máxima geeft startsein ‘We Keep on Growing’ en ‘Open Inloop Taal’

Prinses Máxima legde vandaag twee werkbezoeken af. In Den Haag gaf ze het startsein voor het programma WE Keep on Growing en in Amsterdam bezoekt de ontmoetingsplek Cybersoek.

 ‘We keep on growing’ hoopt meer succes te leveren door vrouwelijke ondernemers een mentor toe te wijzen en zo te begeleiden. Dat zal in het prille begin nog wel even wennen zijn, maar Máxima komt vast nog eens terug om te kijken hoe de zaken gaan. In Amsterdam bezocht de prinses vervolgens Cybersoek. Cybersoek is al 10 jaar dé ontmoetingsplek in een Indische buurt waar bewoners computervaardigheden leren en cursussen kunnen volgen. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan gaf Máxima het startsein voor het project ‘Open Inloop Taal’ Met dat project leren mensen hun Nederlands te verbeteren.

Koningin Beatrix 74 jaar
Door alle abdicatie geruchten een spannende dag!

Koningin Beatrix viert vandaag haar 74e verjaardag. Zoals ieder jaar zal ze dit volgens de –standaard – omschrijving van de RVD ‘in huiselijke kring’ vieren. Maar het zou ook wel eens totaal anders kunnen gaan vandaag.

Nooit eerder zat een 74-jarige Nederlands staatshoofd nog op de troon.. En wie zich in de speculaties verdiept, kan vaststellen dat een abdicatie niet lang meer duurt. Aan de andere kant toont de Koningin nog bijzonder fit en lijkt ze haar functie nog niet zat te zijn. Wellicht plakt ze er nog een jaar, of enkele jaren aan vast. We kunnen speculeren wat we willen, maar alleen de Koningin zelf weet wanneer hét moment zal zijn. Vandaag is ze waarschijnlijk ook meer bezig met de bestelling van haar verjaardagstaart(en) en heeft ze haar abdicatietekst (die ze dan via een extra journaal de wereld in brengt) nog niet eens op papier gezet.

Tv tips:
1 februari: 20.30 uur, Nederland 1: 10 jaar Willem-Alexander en Máxima
2 februari: 14.15 uur, Nederland 1: Willem-Alexander en Máxima: de mooiste momenten van 2-2-2002
2 februari 20.30 uur, RTL4: Interview met Willem-Alexander en Máxima door Linda de Mol

5 opmerkingen:

 1. Koningin van harte gefeliciteerd en ook al is mijn gevoel dat de troonsafstand vandaag bekend wordt gemaakt. U bent de enige die dit weet. U oogt nog fit en mag van mij gerust nog even aanblijven, maar als u aftreedt kan ik me dat volledig voorstellen; genieten van de kleinkinderen en de rust die u krijgt van het Koningschap. Maar nogmaals u beslist, ondanks mijn gevoel.

  Maak er vandaag een leuke en fijne dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Koningin Beatrix, van harte gefeliciteerd met uw verjaardag! Ik wens u een hele fijne verjaardag toe, en nog vele jaren zullen we hopen!

  Nog een mooie dag toegewenst temidden van uw familie.

  Met vriendelijke groet,
  Sophie Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van mij mag de koningin nog wel tijd koningin zijn! Ze doet het zo goed!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tot nu toe is er nog geen nieuws, dus dat verwacht ik niet meer vandaag. De koningin doet het goed, en zolang ze er de krachten voor heeft is het wel fijn, dan kunnen de kleinkinderen nog eventjes onbezorgd genieten van hun jeugd. Hopelijk heeft de koningin een goede verjaardag gehad en geen last gehad van alle geruchten..

  BeantwoordenVerwijderen