Oranje nieuws – 20 & 21 januari 2012 | De Oranjes

zaterdag 21 januari 2012

Oranje nieuws – 20 & 21 januari 2012

Koninklijke toeschouwers bij Jumping Amsterdam
Vrijdag; Koningin Beatrix, zaterdag; Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima en dochters
Foto's: jumpingamsterdam.nl

In de RAI wordt nog tot 22 januari Jumping Amsterdam gehouden. Het internationale concours waar de beste ruiters van de wereld hun talenten laten zien met hun paard op het gebied van dressuur, springen en mennen. Al tientallen jaren trekt dat Koninklijke interesse. Ook dit jaar.


Koningin Beatrix bezocht vrijdagavond het evenement, en vandaag waren Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane van de partij. De Koningin bekeek de internationale springrubrieken. Enkele Nederlandse deelnemers – zoals Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Marc Houtzager en Jur Vrieling – deden mee aan de springwedstrijd met hun paard.

En omdat de kleindochters van de Koningin ook echte paardenliefhebbers zijn, leek het de prins en prinses wel leuk ook Jumping Amsterdam te bezoeken. Vanmiddag kwam het complete gezin aan bij de RAI. Het blijkt maar weer dat Máxima en Laurentien het erg goed met elkaar kunnen vinden; Prinses Alexia droeg de cape die van Gravin Eloise is geweest. Snel nam het gezin plaats op de tribune waar nog geen 24 uur daarvoor ook Koningin Beatrix zat. Aandachtig bekeken de prinsesjes onder andere de kür op muziek, en zagen ze Adelinde Cornelissen de wereldbeker winnen.

© Vivian Kramer - royalfanvivian

7 opmerkingen:

 1. Echt ontzettend leuk om de prinsesjes te zien! Wat is Amalia toch een enthousiaste toeschouwer en een echt mooi dametje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke foto's, maar ik heb het idee dat ze niet allemaal het naar hun zin hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hele leuke fotos... ik vind het grappig dat Alexia de cape aanhad die van Eloise is geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om de prinsesjes onverwachts weer te zien. De cape van Eloise staat Alexia minstens zo leuk. Amalia wordt echt groot, en weet heel goed hoe ze moet aanmoedigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, de prinsesjes weer in beeld!

  BeantwoordenVerwijderen