Staatsbezoek aan VAE en Oman - V | De Oranjes

donderdag 12 januari 2012

Staatsbezoek aan VAE en Oman - V

Vandaag, de laatste dag van het staatsbezoek aan Oman, werd de Grote Moskee in Muscat bezocht. Net als in de VAE waren Koningin Beatrix en Prinses Máxima in een lange jurk gekleed, en droegen ze een hoofddoek. Het gezelschap kreeg een rondleiding door de moskee, maar ze moesten wel even hun schoenen uit doen in de gebedsruimte. In de arcade – binnenplaats van de moskee – werden mozaïeken bekeken uit verschillende Islamitische landen. Ook werd het gastenboek getekend door Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima.


Zo’n 3 kwartier later stonden ze weer buiten. Terug in het Al Bustan hotel kleedde de Koningin zich nog even om voor de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap in Oman. Na de ontmoetingen met de Nederlanders, was het – altijd aan een einde van een staatsbezoek – tijd voor het persgesprek. Uiteraard werd naar het gezeur van de PVV over de hoofddoek gevraagd. Koningin Beatrix had waarschijnlijk ook al verwacht dat dit onderwerp tijdens het persgesprek niet zou ontbreken, en reageerde vrij snel en fel dat ze het “echt onzin” vind dat de PVV een hoofddoek als symbool voor onderdrukking ziet.

Begin van de middag vertrokken Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima weer richting Nederland, maar niet zonder eerst fatsoenlijk afscheid te nemen:

Foto's: ONA

Tv tip: Vrijdagavond 19.30 uur op Nederland 1; De Koningin in Oman en de Emiraten.
© Vivian Kramer - royalfanvivian

9 opmerkingen:

 1. |Ze zien er weer prachtig uit. Hebben jullie gezien dat de schoenen van Maxima dezelfde kleuren hebben als haar sjaal. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt super hoe de koningin en prinses Maxima met dit staatsbezoek er ook weer uitzagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie, duidelijke foto's! De koningin en Máxima zagen er weer prachtig uit! Vooral die blauwe hoofddoek staat prachtig bij Máxima!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een feest dat je zulke mooie, grote foto's kan gebruiken. Ik vind het wel bijzondere plaatjes opleveren, de koningin met hoofddoek. De zwarte handschoenen vallen me ook op. Máxima zag er lekker oosters uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo, mijn excuus dat ik niet op dit berichtje reageer.
  Sanoma heeft ons op alle mogelijke manieren geschoffeerd en doet dat nog steeds. Hiermee maakt een groot bedrijf misbruik van haar macht.
  Als wij dit toelaten komt niet alleen Sanoma hiermee weg maar is dit tevens een boodschap voor andere bedrijven: zij weten dan dat de klanten toch niets zullen ondernemen. Dan kan het om bedrijven gaan die diensten of producten aanbieden die veel belangrijker zijn dan onze blogs.
  Dit is ontoelaatbaar, maar ieder individu alleen staat machteloos. Om die reden hebben Margo en Roberto het initiatief genomen een groep te vormen die gezamenlijk kan optreden. Wij willen je vragen je hierbij aan te sluiten.
  Je zult het misschien te druk hebben om iets te doen, dat is geen bezwaar. In een groep zijn er altijd enkelen die handelen namens de hele groep. Hoe groter de groep is hoe slagvaardiger hij kan opereren, hij kan ook individuele acties ondersteunen.
  Wanneer je de acties van Sanoma ontoelaatbaar vindt en je bij de groep wilt aansluiten kun je dit als volgt kenbaar maken: reageren onder het bericht: http://uitwijkpost.wordpress.com/2012/01/12/handtekeningenactie-gedupeerden-van-webstreepjelog/
  Een prettig en ontspannen weekeinde gewenst.
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zien er beiden keurig uit! Ook respecteren ze de gewoontes uit dat land, respect vind ik heel belangrijk, dus ook in dit geval top!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's heb je geplaatst! En heel goed van ze dat ze zich aanpassen aan het land.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk verslag en foto's! iemand met meer schrijftalent als jij is er niet!

  BeantwoordenVerwijderen