Staatsbezoek aan VAE en Oman - III | De Oranjes

dinsdag 10 januari 2012

Staatsbezoek aan VAE en Oman - III

Het staatsbezoek aan Oman is vandaag begonnen. Rond 10.30 uur plaatselijke tijd arriveerde het regeringsvliegtuig op Royal Flight Muscat. Zijne Majesteit Sultan Qaboos bin Said al Said heette het Koninklijk gezelschap welkom bij de stadspoort van Muscat. Vervolgens namen de Sultan en de Koningin bij het Al Alam paleis plaats op een podium. (Willem-Alexander en Máxima er min of meer achter/naast) Met het Wilhelmus leek het al wat meer op een welkomstceremonieel, maar ook in Oman ontbrak de inspectie van de erewacht. In de ontvangstkamer van het Al Alam paleis konden Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima even bijkomen.

Koningin Beatrix zag kans om voor het bezichtigen van het Bait Al Zaibar Museum een ander pakje aan te trekken. In het museum werd een themabijeenkomst over het spanningsveld tussen behoud en tradities en de snelle ontwikkeling van het land gehouden. Ook werd er geluncht in het restaurant van het museum. De kortste lunch die tot nu toe genuttigd werd tijdens het staatsbezoek aan de VAE en Oman, want in het nabijgelegen Al Bustan hotel wachtte nóg een bijeenkomst met CEO’s uit Oman en Nederland. Hier waren onder andere ook de meegereisde ministers Rosenthal en Verhagen aanwezig. Tijdens de rit naar het hotel had de prins net zijn dochter aan de telefoon. Amalia kon maar niet begrijpen dat haar vader drie uur later leefde, terwijl zij op haar horloge toch echt ’12.15 uur’ had staan. Tijdens de bijeenkomst werden er verschillende overeenkomsten getekend op gebied van sociaal economische ontwikkeling, beroepsonderwijs, MKB en afvalverwerking.

Terug in het Al Alam paleis werden vanavond cadeautjes en decoraties uitgewisseld. De Koningin, prins en prinses ontvingen alledrie een prachtige onderscheiding in enorme doos.. Omdat ze al gedeeltelijk in gala gekleed waren, zou het wel erg ‘carnaval’ worden om de versierselen er ook nog eens bij te plakken. Pas rond 21.00 uur werd het Staatsbanket genuttigd. Helaas was dit voor de media niet in beeld. Omdat er geen toespraken voorgelezen werden en er zelfs geen toast was, besloot men het diner maar gewoon privé te houden. Privé maar niet zonder alle pracht en praal. De Koningin is – dit is haar 51e staatsbezoek – al in veel paleizen geweest, maar de mooie grote zaal in Arabische sprookjesstijl overtrof alles.
Foto: ONA
© Vivian Kramer - royalfanvivian

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslagje toch weer en zeker dat de prins zijn dochter Amalia aan de lijn had en maar niet kon begrijpen dat het daar drie uur later was en op haar horloge het toch echt 12.15 was.Erg leuk, ook de andere verslagen van het staatsbezoek geweldig leuk. Je hebt een roeping gemist. JE HAD VERSLAGGEEFSTER MOETEN WORDEN.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor het compliment! In ieder geval ben ik erg laat met de verslagen steeds... Ik zal proberen vandaag nog de woensdag en donderdag te publiceren..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg!
  Die jurk van Maxima is leuk he!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zien er weer geweldig uit. Fijn dat je van die mooie foto's plaatst en er een verslag bij doet. Ik zat op troonopvolgers, maar die is verdwenen met het overzetten van de blogs.
  Heeft Maxima extensions in haar haar? Het ziet er een stuk verzorgder uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie website is dit zeg! Ook een stukje geschiedenis wordt vermeld op deze site. Dat vind ik heel leerzaam en indrukwekend. Eigenlijk verdiep ik mij niet zo in de geschiedernis van het koninklijkhuis maar op deze website kun je veel te weten komen wat eigenlijk heel indrukwekkend is, ook d.m.v foto's. Dit viel mij gelijk op toen ik deze website voor de eerste keer bezocht, erg mooi beheerder/beheerdster!
  Ook mooi verzorgd, complimeten!

  Overigens is dit ook een mooie log! Mooie foto's, het prinselijk paar en de koningin zien er mooi uit, charmant!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je schrijft inderdaad altijd leuke stukjes bij de foto's! En wat leuk dat W-A Amalia daar aan de telefoon had, had ik nog nergens gelezen.. ;)

  Máxima ziet er trouwens beide keren erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk verslag zeg :) Maxima zzag er prachtig uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen