Kroonprins Willem-Alexander bij Jeugd Olympische Spelen in Innsbruck | De Oranjes

maandag 16 januari 2012

Kroonprins Willem-Alexander bij Jeugd Olympische Spelen in Innsbruck

13 t/m 16 januari 2012

Kroonprins Willem-Alexander is na de staatsbezoeken aan de VAE en Oman direct op doorreis gegaan naar Oostenrijk. In Innsbruck was hij samen met zijn IOC collega’s (waaronder Vorst Albert van Monaco) getuige van de eerste Olympische spelen voor de jeugd.

Vrijdagavond 13 januari vond de openingsceremonie plaats, daarvoor hadden al tientallen kinderen deelgenomen aan de fakkeltocht. Ook het Deense prinsje Nikolai heeft enkele meters met de fakkel mogen lopen. De Olympische jeugd spelen duren nog tot 20 januari, maar Willem-Alexander verbleef tot vandaag in Innsbruck. Hij moet morgen immers weer op tijd in Amsterdam zijn voor de nieuwjaarsontvangsten. Gelukkig was er voor de prins de afgelopen dagen desondanks genoeg te zien. Hij bezocht onder andere de wedstrijden; langebaanschaatsen, snowboarden, skispringen en alpineskiën. Ook sprak hij met het Nederlandse sportteam in het Olympisch dorp. Een trotse prins; want enkele van hen had al een zilveren of zelfs gouden medaille op zak.

De jeugdspelen zijn, naast de sport, bedoeld als stimulans voor jonge talenten naar de volwassen topsport. Ook kunnen deelnemers meedoen aan culturele en educatieve programma's, zodat zij kennis maken met elkaar en met de Olympische waarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten