Oranje nieuws - 23 & 24 oktober 2011 | De Oranjes

maandag 24 oktober 2011

Oranje nieuws - 23 & 24 oktober 2011

Koningin Beatrix bij viering 400-jarig bestaan Evangelisch-Lutherse Gemeenten
Koningin Beatrix was zondag in de Lutherse Kerk in Den Haag aanwezig bij de viering van het 400-jarig bestaan van de Evangelisch-Lutherse Gemeenten Delft en Den Haag.

Officieel bestaan de Evangelisch-Lutherse gemeenten pas op 27 oktober 400 jaar, maar men wilde graag de Koningin erbij hebben. Donderdag 27 oktober zit ze in het vliegtuig naar Aruba, dus vandaar dat het vandaag gevierd werd. Na de kerkdienst bezocht Koningin Beatrix het jeugdcentrum waar kinderen die geen interesse in de dienst hadden, knutselden en spelletjes deden.

Prinses Máxima opent design expositie ‘Spring’

Prinses Máxima opende vandaag in Eindhoven de tentoonstelling ‘Spring’ over topdesign, talent en inspiratie. De tentoonstelling viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum en is georganiseerd door Dutch Design Week. Nederlands Instituur voor Design en Mode, en daar ligt ook de interesse van de prinses wel..

Op de expositie – die door prinses Máxima met een druk op de knop geopend werd – zijn verbindigen tussen verschillende ontwerpers te zien. Eigenlijk is geen ontwerper echt uniek, ze kijken vooral naar elkaar en proberen er dan net een ander accent op te leggen. Daarom koopt Prinses Máxima waarschijnlijk ook bij verschillende ontwerpers haar kleding. Behalve stukken stof, zijn er onder andere ook collecties servies tentoongesteld. Na de opening bezocht Máxima ook nog ‘DDW Kids’ in het Stadhuis van Eindhoven, waar kinderen hun kunstwerken van hout lieten zien.

Foto's: DDW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten