Officieel bezoek aan Caribisch deel van het Koninkrijk - II | De Oranjes

vrijdag 28 oktober 2011

Officieel bezoek aan Caribisch deel van het Koninkrijk - II


De 1e dag van het officiële bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk is vanochtend rond 10 uur plaatselijke tijd feestelijk van start gegaan op Aruba. Op de boulevard van Oranjestad vond een welkomstceremonie plaats. Veel Oranjefans waren er op af gekomen, en konden de ceremonie van dichtbij meemaken. Een boog met in het Papiaments ‘Bon Bini Famia Real’ (Welkom Koninklijke familie) heette Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima welkom. Na het spelen van de volksliederen inspecteerde Koningin Beatrix de erewacht. Dit gebeurt ook bij staatsbezoeken, maar die titel kan – doordat Aruba bij ons Koninkrijk hoort – niet gegeven worden. Een staatshoofd kan moeilijk bij zichzelf op staatsbezoek gaan ;) Het Koninklijk gezelschap was op het warme weer gekleed; Prinses Máxima droeg de ‘open hoed’ weer die ze vorig jaar ook op had bij de opheffing van de Antillen. Verder bewees ze dat behalve Prinses Mabel ook zíj een prinses is die op hóge hakken kan lopen. Nadat honderden kinderen hen toegezongen hadden, vertrokken Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima richting de Staten van Aruba. Hier hadden ze ontmoetingen met de leden van de Raad van Minster, de leden van de Staten en werden er gesprekken gevoerd met de gouverneur en de minister-president.


Vanmiddag opende Koningin Beatrix het Linear Park, waar meteen een cultureel feest plaatsvond. Er en traden dansers op het Koninklijk gezelschap kreeg een carnavalsmasker. Koningin Beatrix , Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima zagen er de lol wel van in en verscholen zich er zo nu en dan achter. Het ‘Fietsa Popular’ werd druk bezocht: dúizenden Arubanen waren aanwezig, en daarom was de beveiliging van de Koningin en de prins en prinses ook moeilijk te handhaven – zelf gaven ze er ook niet om en liepen uitgebreid tussen de mensenmassa in mee te feesten. Koningin Beatrix gaf aan het einde van het bezoek zelfs een. spontane toespraak Daarin geeft ze de mensen een groot compliment, “We hebben genoten, en we voelen ons hier thuis” “Het is een feest om bij u te zijn.” Verder zegt ze erg geïnteresseerd te zijn in waar de mensen mee bezig zijn en uit te kijken naar de komende dagen.

Screenshots


De 1e dag werd afgesloten met een receptie bij gouverneur Refunjol.

2 opmerkingen:

  1. Je nieuwe site is super geworden, mooie log. prinses Maxima zag er beide keren mooi uit. De koningin zag er s'morgens ook mooi uit, die kleur staat haar mooi. Wat ze s'middags droeg vindt ik echt heel ouderwets.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maxima is altijd mooi als haar piekjeskapsel niet te zien is want dat toont slordig.

    BeantwoordenVerwijderen