Interview via telefoon met Prinses Máxima op Radio 4 | De Oranjes

vrijdag 14 oktober 2011

Interview via telefoon met Prinses Máxima op Radio 4

“Er is een beetje een droom uitgekomen”

Prinses Máxima was vanochtend (rond kwart voor 11) op Radio 4 te horen. Niet om haar klassieke muzikale kunsten te laten horen, maar presentator Maartje van Weegen te woord te staan via de telefoon met een kort interview over haar nieuwste initiatief: ‘Kinderen maken muziek’

“Goedemorgen..” en daar was Máxima. Om naar de studio in Utrecht te komen, dat lukte niet, maar de prinses wilde wel telefonisch een interview doen. Maartje van Weegen belde haar vanwege het project ‘Kinderen maken muziek’ waar Prinses Máxima op haar 40e verjaardag op ‘trakteerde’ en ze tevens beschermvrouwe van is. “Er is een beetje een droom uitgekomen” aldus Máxima. Ze spreekt vol bewondering over het nieuwste project van het OranjeFonds en de enthousiasme die haar eigen kinderen nu ook al met muziek maken hebben. Ze vertelt dat Amalia vioollessen volgt, en Alexia en Ariane de piano uitgekozen hebben. Prinses Ariane is nog maar net begonnen, want tijdens het interview in Italië afgelopen zomer wist het prinsesje nog niet welk instrument ze zou gaan bespelen. In het radiogesprek – wat slechts 4 minuten duurt – bevestigd Máxima nog maar eens hoe belangrijk ze het vind dat jonge kinderen al met muziek bezig zijn: “'Ik zie hoeveel discipline de kinderen hebben wat betekent dat het voor andere kanten van het onderwijs heel positief is. Bovendien zorgt het ervoor dat de kinderen leren naar elkaar te luisteren, met elkaar te spelen én op elkaar in te spelen”

Met “En u bedankt, Goeiedag, Daaag” sluit de prinses af. Beluister hier het radio-interview.

10 opmerkingen:

 1. Haha,
  Grappig interview, dat Maxima zomaar beld met de radio, o.a. van privémobilenummers. ( of zou ze het op een ander mobiel hebben gedaan ) ???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat Ariane ook voor de piano heeft gekozen, wie weet wil prof. mr. Pieter hen wel les geven :) Bijzonder dat de prinses een radiointerview wilde geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @. Zou ik ook wel eens willen weten ja :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk interview! Dank voor je reactie op mijn blog! Gr Anneke Visser

  BeantwoordenVerwijderen
 5. maaike_12@yord.nl15 oktober 2011 om 13:03

  Leuk! ben blij dat ik je noodweblog ontdekt heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wie zegt dat het van haar privémobiel is? Beetje gelul uit de ruimte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omdat het wel Maxima was die beldde. Zei zou het zeker niet inspreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niemand weet het maar dan zou rtl wel iets groots hebben ontdekt. HET NUMMER VAN MAXIMA. Het zou binnen de kortste keren in de krant staan en Maxima zou gek gebeld worden = Maxima moet nieuwe telefoon. Einde gezeur. Wel de grootste blunder ooit.

  BeantwoordenVerwijderen