Oranje nieuws – 23 en 24 september 2011 | De Oranjes

zondag 25 september 2011

Oranje nieuws – 23 en 24 september 2011

Oranje nieuws – 23 en 24 september 2011

Kroonprins Willem-Alexander bezoekt Korps Nationale Reserve en Burendag in Apeldoorn

Meestal is zaterdag een relaxdag.. dit keer niet voor Kroonprins Willem-Alexander. De prins reisde al vroeg af naar Gelderland waar hij achtereenvolgens het Korps Nationale Reserve op de Harskamp bezocht, en daarna in Apeldoorn stopte om ’n uurtje Burendag mee te vieren met de wijk ‘de Maten’

Als je vrouw in Washington zit, en je dochters afgesproken hebben met vriendinnetjes om te spelen, is Villa Eikenhorst ineens wel heel groot.. Zaterdagochtend besloot Willem-Alexander op pad te gaan en maar liefst twee onaangekondigde werkbezoeken af te leggen. Al vroeg arriveerde hij op de Harskamp waar hij het Korps Nationale Reserve bezocht. Door middel van een rondetafelgesprek maakte hij kennis met de verschillende wedstrijdonderdelen. Daarna bezocht hij ook een aantal van die wedstrijdonderdelen, en sprak tot slot nog met deelnemende militairen.

Rond de middag kwam Willem-Alexander in Apeldoorn aan waar hij samen met de burgemeester de 6e Burendag bezocht. Andere jaren deed hij dit met zijn vrouw. Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts om contact tussen buren te bevorderen. Hoewel er in stijgende lijn deel wordt genomen aan dit jaarlijks terugkerende evenement, zijn er nog genoeg plaatsen in Nederland die er lak aan hebben. De wijk ‘De Maten’ in Apeldoorn niet, met het thema ‘Koppen bij Elkaar’ hadden ze extreem uitgepakt – alsof ze wisten dat er een prins zou komen.. Willem-Alexander had amper een voet op het terrein gezet of hij kreeg al een vlag in zijn handen gedrukt; er was net een scootmobiel-race bezig en ze hadden nog geen vlagger… Verder bekeek hij een demonstratie van reddingshonden, volleybal, voetbal, een tentoonstelling van kindertekeningen. Ondertussen dronk hij het een na het andere Douwe Egberts bekertje leeg zodat hij genoeg energie kreeg om ook fanatiek mee te doen aan de padvindersschommel en voetballertjes aan te moedigen.
Foto's: Bart Homburg, OranjeFonds
Koningin Beatrix bij Dag Herdenken Geweldslachtoffers

Koningin Beatrix was zaterdagmiddag samen met Minister-president Rutte in De Wolden aanwezig bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers en de onthulling van het landelijke monument.

Tijdens de jaarlijkse Dag Herdenken Geweldslachtoffers worden slachtoffers van geweldsdelicten herdacht door nabestaanden, zo ook zaterdag. In aanwezigheid van de Koningin en Minister-president Rutte werd in Wolden behalve herdacht ook onthuld. Het monument ‘Het Onbevattelijke’ wat nu al de bijnaam ‘Muur tegen Geweld’ heeft werd officieel onthuld na toespraken en optredens. Koningin Beatrix maakte met haar gevolg een wandeling langs het monument en daarna langs helaas een heel lang lint met namen van slachtoffers..

Wordt nog bijgewerkt met 2 nieuwsitems

4 opmerkingen: