Oranje nieuws – 21 & 22 september 2011 | De Oranjes

donderdag 22 september 2011

Oranje nieuws – 21 & 22 september 2011

Prinses Máxima ontvangt Argentijnse dichter op Villa Eikenhorst

Meestal blijven de woningen van de Koninklijke familie privé eigendom en ontvangen ze er alleen naaste familieleden of vrienden. Toch wordt eens in de zoveel tijd een uitzondering gemaakt. Woensdag ontving Prinses Máxima een Argentijnse dichter thuis op Villa Eikenhorst.

In de woonkamer van Villa Eikenhorst kreeg Máxima het eerst exemplaar van de vertaling van ‘Alle gedichten’ van de Argentijnse dichter Jorge Luis Borges in handen gedrukt. Hoewel de dichtbundel nu in het Nederlands te koop is, had de prinses uiteraard de Spaanse versie ook wel kunnen begrijpen. De dichter is de belangrijkste prozaschrijver uit de 20e eeuw, maar een groot deel van zijn poëzie is nooit eerder in het Nederlands verschenen. Op een van de foto’s met de dichter en de uitgevers , is een leuke foto van Beatrix en Claus tijdens hun kennismakingstour te ontdekken.
Koningin Beatrix reikt Eremedaille voor Kunst en Wetenschap uit

Koningin Beatrix heeft woensdagmiddag een van de hoogste onderscheidingen in de Huisorde voor Kunst en Wetenschap opgespeld bij mevrouw van Grevenstein die de restauratie van de Oranjezaal in Huis ten Bosch en van schilderijen in het Koninklijk Paleis in Amsterdam op haar naam heeft staan.

Anne van Grevenstein met als titel ‘professor’ is in het dagelijkse leven hoogleraar Praktijk van conservering en restauratie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Amsterdam. De onderscheiding heeft ze volgens Koningin Beatrix verdiend vanwege haar restauratiewerkzaamheden in de paleizen en de reconstructie van de kleuren van de schilderingen in het Rijksmuseum.
Prinses Máxima en dochters bezoeken musical ‘Fantasia’
Amalia: “Ik vind het echt heel erg leuk. Ik vind het ook spannend en zo”

Woensdagavond ging de kindermusical ‘Fantasia’ in première in Amstelveen, met als bijzondere gasten ; Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane.

De boeken van Geronimo Stilton – een muis – worden door Amalia en Alexia verslónden, en ze kunnen dan ook niet wachten tot ze binnenkort het nieuwste boek ‘Het gevaarlijke snotmonster’ kunnen kopen. Naar aanleiding van de kinderboekenreeks reist vanaf woensdag de ‘Fantasia musical’ door enkele plaatsen in Nederland. Voor kinderen zoals Amalia, Alexia en Ariane een geweldige ervaring omdat ze ook álle liedjes kennen. Natuurlijk stond de pers erbovenop. Vooral Prinses Amalia moest het ontgelden, maar dat blijkt voor haar geen probleem. Hoewel er weinig tijd was voor een gesprek vingen SBS 6, RTL 4 en RTV Amstelveen toch wat reacties op van de prinsesjes hoe ze de musical vonden.


Prinses Máxima bij jubileumfeest Wereld Muziek Concours
Prinses krijgt 3 djembees en groot chocoladecadeau

Prinses Máxima was vandaag aanwezig bij de jubileumeditie van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het festival van de blaasmuziek viert dit jaar zijn 60-jarig bestaan en dat kon natuurlijk niet zonder Koninklijke aanwezigheid gevierd worden. Het WMC was zelfs zo blij met de komst van de prinses dat ze met 3 djembees en een pakket chocolade richting huis vertrok.

Slechts een paar seconden zat de prinses op haar plaats toen het 60-jarig bestaan van het 4-jaarlijkse internationale festival voor de blaasmuziek van start ging met de opera ‘The Priest and his Servant Belda’ Een van oorsprong oude opera – daterend uit Beatrix geboortejaar 1938. Na de opera liet een klein blaasorkest enkele solisten en een poppenballet hun talent zien. Het al 60 jarige harmonieorkest heeft voorlopig nog geen plannen ermee te stoppen. Ze zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals voor blaasmuzikanten. Er werd dan na de voorstellingen ook vol trots teruggeblikt op de geschiedenis van het WMC. In de hal van het gebouw werden ondertussen nog even snel drie djembees opgepoetst, dat was een cadeautje voor de drie prinsesjes.. Ook buiten wachtte de prinses nog een lekkere verrassing: een groot ingepakt chocoladecadeau. Helaas stonden ook hier weer de drie namen van haar dochters op vermeld..

7 opmerkingen:

 1. Echt super leuk om de prinsesjes zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dat er nu foto's en filmpjes geplaatst mogen worden. Uiteindelijk is dit toch ook privé. De A'tjes hadden er echt zin in. Mooie log weer Vivian ondanks dat het een 'nood' web-log is, die er overigens goed uitziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto van prinses Máxima met het boek, grappig detail van de foto op de salontafel! Helemaal geweldig om onze drie prinsesjes weer mee te maken. Super schattig dat interviewtje met Amalia. De meisjes zagen er ook weer leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke filmpjes! Toch zielig dat ze door de beveiling niet lang mochten praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk dat Máxima met de meiden naar de musical ging! Wat een leuke meiden zijn het toch..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Vivian,

  Kom je ook een keer op mijn nieuwe weblog kijken. www.kleineroyals.punt.nl.

  BeantwoordenVerwijderen