Oranje nieuws - 13 t/m 16 september 2011 | De Oranjes

zaterdag 17 september 2011

Oranje nieuws - 13 t/m 16 september 2011

Oranje nieuws - 13 t/m 16 september 2011

Kroonprins Willem-Alexander op bezoek bij de Van Ghentkazerne

Hoewel hij volgens tijdschrift Weekend het afgelopen weekend nog aan een “gruwelijk ongeluk” op het IJmeer ontsnapte, was Kroonprins Willem-Alexander dinsdag toch zonder enig letsel op de Van Ghentkazerne in Rotterdam waar hij een rondleiding kreeg en verschillende demonstraties bekeek.

Tijdschrift Weekend schijnt deze week met “schokkende foto’s” te komen van de prins die kopje onder ging in een drukke vaargeul waar talloze bootjes voeren. Het is blijkbaar wel meegevallen, want dinsdag stond Willem-Alexander gezond en wel in Rotterdam bij de Van Ghentkazerne. Door middel van een rondleiding kreeg hij een beeld van de verschillende opleidingen op het centrum – ondertussen sprak hij met cursisten, instructeurs en stafleden. Tot slot kreeg Kroonprins Willem-Alexander spectaculaire demonstraties te zien zoals trainingen met de touwbaan, militaire zelfverdediging, wand klimmen en een zogenaamde ‘combat tracking’. Sportief als hij is, deed de prins toch geen poging om ook de muur te beklimmen.. Misschien vanwege zijn uniform.. misschien toch vanwege zijn ‘kopje onder’ wat hem een pijnlijke botsing met een ander bootje opleverde?Foto's: Ministerie van Defensie
Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij 50-jarig jubileumfeestje Nationaal Ballet

Het Nationale Ballet bestaat 50 jaar. Er is altijd al een zekere verbondenheid geweest tussen ballet en het Koninklijk Huis. Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima konden dan ook onmogelijk ontbreken op het 50-jarig jubileumgala in het Muziektheater in Amsterdam.

Dinsdagavond vierde het Nationale Ballet zijn 50 jarig bestaan met een speciale dansvoorstelling, nog specialer werd het met de komst van het Koninklijk gezelschap. Prinses Amalia – die samen met haar zusje ook op ballet zit en regelmatig voorstellingen geeft aan haar familieleden – kon helaas niet meekomen, omdat het jubileumgala niet voor kinderbedtijd afgelopen was. Het Nationale Ballet danste gedurende de avond werken van choreografen Rudi van Dantzig, Hans van Manen, Toer van Schayk en Ted Brandsen. Na afloop van de voorstelling bleven de Koningin, prins en prinses nog lang naborrelen en gaven ze de uitgeputte balletgroep – die overigens voornamelijk uit buitenlandse balletdansers bestaat – een opkikker door met hen voor een groepsfoto te poseren.
Wordt nog bijgewerkt met 5 nieuwsitems

Geen opmerkingen:

Een reactie posten