Oranje nieuws - 20 t/m 26 augustus 2011 | De Oranjes

zaterdag 10 september 2011

Oranje nieuws - 20 t/m 26 augustus 2011

Oranje nieuws - 20 t/m 26 augustus 2011

Prinses Máxima met dochters bij K3-Alice in Wonderland

Vorige week zaterdag bezocht Prinses Máxima met haar dochters de musical van K3 – Alice in Wonderland. Amalia, Alexia en Ariane zijn echte K3 fans, want ze gaan regelmatig naar een voorstelling, zoals in november 2008.

In het World Forum Theater in Den Haag beleefden de prinsesjes zaterdagavond de sprookjesachtige musical mee, waar ze met kroontjes op hun hoofd ademloos naar zaten te kijken. (Foto van Prinses Máxima en Ariane ) In het musicalverhaal bezoekt K3 een bioscoop, wat geen bioscoop maar Wonderland blijkt te zijn. Rare figuren zoals een pratende rups, hartenkoning en een gemene koningin, en een wit konijn kwamen aan bod.
Prinses Máxima bezoekt Marechaussee Schiphol en opent Archeologiehuis in Archeon

De eerste echte drukke dag voor Prinses Máxima brak dinsdag aan. ’s Ochtends bezocht de prinses de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, daarna stapte ze de tijdmachine in en belandde in het Archeon..

Het werkbezoek aan Schiphol was perfect geheim gehouden, slechts een handjevol mensen was ervan op de hoogte. Máxima wilde het Marechaussee district graag bezoeken om meer te weten te komen over de taken en samenwerking tussen de vijf brigades die er op Schiphol werkzaam zijn. Zo sprak ze met medewerkers, politie & beveiliging, Grensbewaking Recherche en Operationele ondersteuning. Thema’s als integriteit, humaniteit, gezag en personeelsbeleid kwamen uitgebreid aan de orde. Verder kreeg de prinses een demonstratie te zien van gezichtsherkenning en look-a-likes (haar eigen look-a-likes waren niet aanwezig) Tot slot wilde Prinses Máxima graag het verwijdercentrum van de brigade vreemdelingenzaken zien, om vervolgens zelf te verdwijnen richting Archeon..

Foto: Defensie

In het Archeon in Alphen aan de Rijn stonden mensen al ongeduldig te wachten op Prinses Máxima, hier zou de prinses namelijk het nieuwe Archeologiehuis ‘Zuid Holland’ openen. Hoewel het een groot contrast was met de Marechaussee, voelde Máxima zich al gauw thuis tussen de Romeinen en opende met een speciale sleutel het huis. In het Archeologiehuis is een interessante tentoonstelling te bezichtigen met als hoogtepunt een massagraf van Wassenaar.. de mensen in dit graf werden ongeveer 1700 voor Chr. vermoord. Tot slot graveerde de prinses haar handtekening in een kleitablet. Het kleitablet ligt weer ergens veilig opgeborgen in het Archeon, om over 2000 jaar weer eens opgegraven te worden misschien.


Foto's: © Jaap Hoek, http://www.photo-pai.nl/


Koningin Beatrix ontvangt verschillende ambassadeurs en luncht met de Noorse

Woensdag stond weer in het teken van de ambassadeurs. Koningin Beatrix begon de dag lunchend met de ambassadeur van Noorwegen, mevrouw Eva Brugge – dit was een afscheidslunch.

Vervolgens ontving ze op Paleis Noordeinde ter overhandiging van hun geloofsbrieven de ambassadeur van Israël, en de ambassadeur van de Republiek Botswana.
Prinses Máxima bezoekt Stichting Al Amal
…en krijgt Marokkaans hapje

Prinses Máxima was donderdag in Utrecht op bezoek bij de stichting Al Amal, wat als doel heeft probleemgezinnen uit hun isolement te halen.

Prinses Máxma sprak met initiatiefneemsters, bestuursleden en vertrouwenspersonen van de stichting die probleemgezinnen weer op het juiste pad proberen te krijgen. Moeders ‘die niet deelnemen aan de Nederlandse samenleving’ waren toch bereid met de prinses te praten over hoe ze de toekomst zien en wat Al Amal hen al geboden heeft of belooft te bieden. Helaas was het voor de kinderen uit de probleemgezinnen iets minder goed gepland; op het moment dat de prinses het stichtingkantoortje bezocht, waren zij net begonnen aan het bijna dagelijks kostje hulpverlening..
Kroonprins Willem-Alexander bezoekt ‘Kunst in de Buurt’

Na de vakantie vraagt ook het Oranjefonds weer de nodige aandacht. Vanochtend reisde Kroonprins Willem-Alexander af naar Limburg en bezocht daar het initiatief ‘Kunst in de Buurt. Ook verblijde hij scholieren met een onverwachts bezoek aan basisschool St. Medardus.

De ochtend begon in Wessem waar alles draaide om kinderen die in de buurt met kunst bezig zijn. Door een gezamenlijke aanpak van kinderen, ouders, kunstenaars en vrijwilligers wordt de buurt verrijkt met een kunstwerk of voorstelling én leert men elkaar eindelijk eens kennen. Het Oranjefonds is vol lof over dit project en steunt het – onder de categorie Groeiprogramma – dan ook van harte. Omdat het weer niet al te best was, viel de geschilderde bus in knalkleuren extra op. Jongeren hebben ín de bus voornamelijk hun kunstwerken gemaakt, die ze speciaal voor de komst van de prins maar hadden laten liggen. De interesse van Willem-Alexander was erg groot, wat betekende dat hij ieder schilderij aandachtig bekeek en de maker/maakster een zelfvertrouwen van hier tot Tokio bezorgde.

Tot slot bezocht de prins de basisschool St. Medardus waar hij getuige kon zijn van kinderschilderijen waaraan de laatste hand gelegd werd. Het zijn bijzondere schilderijen die de jeugdverhalen van de ouders van de kinderen vertelt. De prins durfde het aan om tussen het niet-uitwasbare verf te zitten en vragen aan de kinderen te stellen. Trots vertelden ze hem dat hun schilderijen volgend jaar in een nieuwe Kunstuitleen ondergebracht worden voor een expositie.
Wordt nog bijgewerkt met 1 nieuwsitem

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat Máxima echte meisjes-activiteiten heeft met haar dochters!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk dat prinses Máxima met haar dochtertjes bij K3 was, het kroontje wat Ariaantje draagt hebben we op het kinderdagverblijf waar ik werk ook in de verkleedmand. Prachtige foto's van Jaap Hoek, de prinses straalde!

    BeantwoordenVerwijderen