Oranje nieuws – 12 september 2011 | De Oranjes

dinsdag 13 september 2011

Oranje nieuws – 12 september 2011

Oranje nieuws – 12 september 2011

Prinses Annemarie presenteert haar boek: “De smaak van de macht’

Sinds haar huwelijk met Prins Carlos is het stil rondom Prinses Annemarie, maar daar bracht ze vandaag verandering in. Annemarie besloot een tijdje geleden een boek te beginnen over oud-premiers. Vandaag presenteerde ze “De smaak van de macht” in Den Haag en overhandigde een gratis exemplaar aan – de niet onontkoombare – Neelie Kroes.

In haar boek zijn gesprekken te lezen met 5 minister-presidenten. Annemarie wist hen te strikken voor een interview over hoe ze hun ambtsperiode ervaren hebben. En als je ‘Prinses Annemarie van Bourbon- Parma’ heet, durft men niet gauw nee te zeggen. Zelfs een Belgische oud-premier heeft het voorwoord geschreven. De prinses vroeg RVD-fotograaf Jeroen van der Meyde foto’s te maken om het boek een op te vrolijken. Bij de presentatie vandaag in Den Haag waren uiteraard ook manlief Carlos en schoonmamma Irene aanwezig. Prinses Irene was zelfs zo trots dat ze haar schoondochter voor de ogen van Neelie Kroes en clan een spontane kus gaf.
Prinses Máxima opent nieuw kantoor van Buizen Groep

Prinses Máxima opende vandaag officieel het nieuwe hoofdkantoor van de Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht.

De prinses opende het nieuwe pand officieel door aan een lint te trekken, een groot doek viel toen naar beneden waarna het nieuwe logo van het bedrijf in beeld kwam. Ondertussen werden uit allerlei hoeken ballonnen en confetti de kant van de prinses opgestuurd… dat maakte het extra feestelijk. Na de opening kreeg Máxima en rondleiding door het nieuwe kantoorpand en de buizenopslag van het bedrijf.


Familie van Vollenhoven bij lancering Prinses Margriet Fonds

Vanavond werd in Carré het startsein van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds gegeven. Natuurlijk was Prinses Margriet, samen met haar man Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en zoons Maurits, Bernhard, Floris en schoondochters  aanwezig.
Ivo Niehe presenteerde de speciale benefietavond in theater Carré waar verschillende Rode Kruisambassadeurs een optreden gaven zoals René Froger en Hans Liberg. Het Rode Kruis heeft het nieuwe fonds opgericht om kwetsbare gemeenschappen weerbaarder te maken tegen dreigende rampen. Dit gebeurt door het geven van voorlichting en training op het gebied van rampen en het voeren van gerichte acties om risico's op rampen te verminderen. Aan het einde van de avond klom Margriet het podium op en hield een cheque omhoog van maar liefst, 1095.000 euro; een beter begin kan het Prinses Margriet Fonds niet krijgen. Dat was wel een zoen waard van Pieter.
Prinses Anita in de VS voor behandeling ‘neurologische klachten’

Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita waren vanavond niet aanwezig bij het Rode Kruis Gala in Amsterdam. De prins en prinses zijn in de Verenigde Staten waar Anita in een ziekenhuis verblijft voor een ‘specialistische behandeling in verband met neurologische klachten’

Om wat voor neurologische klachten het gaat, is (nog) niet bekend gemaakt. Eveneens is niet bekend hoelang ze nog in de VS zullen blijven. De opname in het ziekenhuis is in ieder geval in overleg met de behandelende artsen uit Nederland gebeurd..

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het helemaal niet goed klinken dat prinses Anita helemaal in de VS is voor een behandeling. Als het zover weg gezocht wordt kan het toch bijna alleen maar ernstig zijn? Wel leuk dat de rest van de familie aanwezig was bij de lancering van het prinses Margriet fonds..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop dat het niet heel ernstig is.

    BeantwoordenVerwijderen