Oranje nieuws 27 t/m 31 augustus 2011 | De Oranjes

zaterdag 10 september 2011

Oranje nieuws 27 t/m 31 augustus 2011

Oranje nieuws 27 t/m 31 augustus 2011

Prins Jaime en Prinses Carolina bij huwelijk Duitse Prins van Oranje

Namens Nederland woonden Prins Jaime en zijn zus Prinses Carolina de huwelijksplechtigheid bij van de Duitse Prins van Oranje afgelopen zaterdag in Duitsland.

Zo’n 650 gasten waren uitgenodigd in de Friedenskirche in Potsdam om de huwelijksceremonie van George Friedrich van Pruisen en Sophie van Isenburg mee te beleven. De prins staat aan het hoofd van het voormalige keizershuis Hohenzollern en is de achterachterkleinzoon van de Duitse Keizer Wilhelm II. Ook heeft hij net als onze Willem-Alexander de titel ‘Prins van Oranje’.
Hoewel Duitsland geen Koninkrijk meer is, ging het er alles behalve ‘gewoon’ aan toe. Duitse media was massaal op de bruiloft afgekomen. Na de huwelijksplechtigheid – waarin ze elkaar het jawoord gaven - vertrok het stel per koets naar het Orangeriepaleis om daar samen met nog zo’n 350 overgebleven gasten te dineren en te feesten. Waaronder ook Jaime en Caroline.


Foto's: © Netty Leistra, http://www.nettyroyal.nl/


Prinses Máxima opent ‘Blijf van m’n Lijf Huis’ in nieuwe stijl

Prinses Máxima was gisteren in Alkmaar te vinden, waar ze het nieuw opgerichte ‘Blijf van m’n Lijf Huis’ opende. Blijf van m’n Lijf Huis huizen bestonden al, maar stonden bekend om hun geheimzinnige karakter. ‘Het Oranjehuis’ – is vooral door de komst van de prinses - een bekende locatie, óók voor de ex-partner, waar men juist voor op de vlucht is..
Mogelijk wist Máxima dat ze niet aan het slaan op een gele trommel ontkwam, en besloot daarom maar ’t een en ander aan accessoires te matchen met het instrument; geel tasje, gele oorbellen en gele schoenen. De oranje ballonnen die de prinses binnen in het gebouw losliet, konden niet verder dan het plafond en moest de officiële opening van het Oranjehuis voorstellen. Met het Oranjehuis hoopt men een nieuwe en goede aanpak de wereld in te gooien. Door de locatie die bekend is, kan er hulp geboden worden aan het hele gezin, voorwaarde is nog steeds dat het mishandelde slachtoffer goed beschermd wordt. Al enkele mishandelde vrouwen hebben intrek genomen in het huis, daarbij wetende dat de ex-partner het adres ook weet en het gevaar dus niet minder maakt, maar wellicht de frustratie wat doet afnemen. Binnen in het huis kreeg Prinses Máxima een rondleiding, vervolgens vertrok ze al gauw weer richting haar eigen huis. Daar is gelukkig alles veilig.
Koningin Beatrix krijgt jubileumboek ‘130 jaar Oranjefeesten Apeldoorn’

Koningin Beatrix was vanmiddag in Paleis het Loo waar ze het jubileumboek ter gelegenheid van 130 jaar Oranjefeesten Apeldoorn kreeg.

Voorafgaand aan de komst van de Koningin vond een waar kinderspektakel op het voorplein van het paleis plaats, waarvan de nasleep bij het arriveren van de Koningin nog te zien was. Enkele enthousiaste kinderen wisten zelfs de hekken te forceren om haar een cadeautje aan te bieden. Het echte ‘cadeau’ moest toen nog volgen. Tijdens een korte bijeenkomst in ’t Loo werd het boek ‘130 jaar Oranjefeesten Apeldoorn’ gepresenteerd; het boek biedt een overzicht van de viering van de Oranjefeesten sinds 1881.

3 opmerkingen:

 1. Geweldig leuk dat je toch, zij het met een nood- weblog terug bent, zodat we toch op de hoogte blijven van het nieuwd, zoals jij dat altijd zo leuk kunt weergeven.
  En dat je weinig moeite, nou ja moeite, ik vind dit heel tof dat je dit doet, er weingi moeite voor doet om er alles op te zetten, daar geef ik je groot gelijk in. Hopende is je oude vertrouwde weblog weer gauw terug enm tot die tijd doen we het met deze.

  Kop op, heb vertrouwen en bekijk het positief. Jij bent in ieder geval weer in de lucht en kun je ons en jezelf even tevreden stellen.
  Groetjes van anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat ze erbij waren! Ik vind de galajurk van Maria-Carolina heel erg mooi en ook leuk om haar eens met een tiara te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's van prinses Maria-Carolina en prins Jaime, die had ik nog nergens gezien. Carolina zag er prachtig uit, allebei de keren.

  BeantwoordenVerwijderen