KONING WILLEM-ALEXANDER OPENT KONINGSSPELEN 2023 | De Oranjes

vrijdag 21 april 2023

KONING WILLEM-ALEXANDER OPENT KONINGSSPELEN 2023

Koning Willem-Alexander gaf vandaag het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen. De Koningsspelen starten traditiegetrouw met het gezamenlijk Koningsontbijt. Vervolgens opende de Koning de spelen en bezocht hij sportactiviteiten.
Deze editie van de Koningsspelen stond in het teken van het thema ‘1,2 iedereen doet mee!’. Kinderen kregen dit jaar ook de gelegenheid te ontbijten en te sporten op donderdag 20 april. Dit is op scholen die vrijdag een aangepast programma hebben in verband met het Suikerfeest. Sportbedrijf Deventer organiseerde samen met verschillende sportaanbieders in heel Deventer voor meerdere basisscholen de Koningsspelen. In sportcentrum De Scheg waren zo'n 850 kinderen afkomstig van vijf basisscholen gezamenlijk aan het ontbijten toen de Koning arriveerde. Hij deelde veel 'high fives' uit en schoof bij verschillende tafels aan.
Vervolgens opende hij op het podium de Koningsspelen officieel en dansten alle kinderen mee met het Kinderen voor Kinderen lied dit jaar: ZiggZagg.
Ook werd de Koning traditiegetrouw geinterviewd door het Jeugjournaal. Kijk hier de uitzending terug: De Koning vergeleek het ontbijt met een mobiele telefoon: “Ontbijt is altijd belangrijk, je kan het bijna vergelijken met je mobiele telefoon. Als de batterij leeg is, doet hij het niet”, aldus de Koning. “Daarom is het zo belangrijk om eerst te ontbijten om het batterijtje op te laden.” Uiteraard nam de Koning ook nog een kijkje bij de sportonderdelen: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten