Door de ogen van de Koning: podcast over tien jaar Koningschap | De Oranjes

woensdag 5 april 2023

Door de ogen van de Koning: podcast over tien jaar Koningschap

Ter gelegenheid van zijn tienjarig Koningschap heeft de Koning in tien podcastafleveringen met voormalig radiomaker Edwin Evers gesproken. In de podcast ‘Door de ogen van de Koning’ blikt de Koning met Edwin Evers in elke aflevering terug op een jaar, te beginnen bij 2013 en eindigend bij 2022 en de eerste maanden van 2023. 


In de laatste aflevering kijken de Koning en Evers ook vooruit. De gesprekken gaan over de werkzaamheden als staatshoofd sinds de Koning op 30 april 2013 werd ingehuldigd. De opnames vonden in januari en februari van dit jaar plaats in de werkkamer van de Koning op Paleis Huis ten Bosch. De podcast verschijnt vanaf morgenochtend tot en met 25 mei wekelijks om circa 7.00 uur op alle openbare podcastapps, zoals Spotify, Apple Podcast en Podimo. De eerste keer worden drie afleveringen gelanceerd; ik zal ze ook op deze website publiceren. 

De Koning zegt in de podcast: “Ik heb met heel veel plezier meegewerkt aan deze podcast. Juist door de kans van reflectie heb ik nog meer zin om de volgende tien jaar vol goede moed en veel energie in te gaan. Het is zo snel gegaan en zo mooi geweest om Nederland te mogen dienen vanuit het koningschap dat ik me echt verheug op de komende tien jaar. Die mogen wat mij betreft best wel wat langzamer gaan.”

1 opmerking: