Wordt Amalia nog bedreigd? | De Oranjes

zaterdag 22 april 2023

Wordt Amalia nog bedreigd?

In september 2022 begon Amalia aan haar studie aan de Universiteit van Amsterdam, maar in haar studentenhuis aan de gracht heeft ze tot op heden niet geslapen. Eerder verklaarde Koningin Máxima dat Amalia het huis niet uitkomt. “Wordt Amalia nog bedreigd?” is een vraag die ingezonden werd. De prinses is namelijk steeds vaker in het openbaar te zien en maakt reizen. 


Door de Nederlandse veiligheidsdiensten werd in september gemeld dat er ‘rekening gehouden wordt met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag op de kroonprinses’. “Ze kan het huis niet uit” aldus Koningin Máxima tijdens het persgesprek na afloop van het staatsbezoek aan Zweden in oktober. Even leek het er op dat Amalia minstens net zo’n geïsoleerd leven ging lijden als de auteur van deze website. 

In december werd Amalia plotseling gesignaleerd in een vliegtuig naar Wenen, waar ze samen met een beveiliger plaatsnam. De passagier was, zo liet hij aan tijdschrift Story weten, verrast Amalia te zien omdat haar moeder gezegd had dat de prinses de deur niet meer uit kon.
Behalve deze privétrip was er natuurlijke de grote Caribische reis van Amalia samen met haar ouders in januari. Toen sprak de prinses echter dat er nog geen veranderingen in de situatie zijn. “Ik heb het er nog steeds heel erg moeilijk mee.” aldus de Prinses van Oranje. Wat de prinses vooral mist, is 'het normale leven van een student'. Ook noemde ze bijvoorbeeld het zomaar binnengaan van 'een winkeltje'. Dit verklaart misschien dat Amalia buiten Nederland wél veilig is en daarom wel op reis kan, maar dat de bedreiging zich vooral in dit land lijkt plaats te vinden. 

Maar afgelopen week verscheen de Prinses van Oranje ineens onverwachts bij het Koningsdagconcert in Rotterdam samen met zusje Ariane. De aanwezigheid van de prinsessen was echter niet aangekondigd en de meiden werden per busje richting Ahoy gebracht, waar wellicht ook wat meer beveiligers in konden plaatsnemen. Naar verwachting zal de prinses ook gewoon de viering van Koningsdag in Rotterdam meemaken. Ondanks de extra beveiliging is dit voor een bedreigde prinses die eigenlijk ‘het huis niet uit kan’ toch een behoorlijk risico. Omdat de Prinses van Oranje tegenwoordig ook zelf de media te woord staat zal ze misschien zelf antwoord geven op de vraag of de bedreiging (hopelijk) verleden tijd is. 

Ook een Koninklijke vraag? Stel ‘m via het contactformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten