KONINGSDAGCONCERT 2023 | De Oranjes

woensdag 19 april 2023

KONINGSDAGCONCERT 2023

Vanavond werd in Ahoy in Rotterdam het Koningsdagconcert opgenomen. Behalve het Koningspaar waren ook Prinses Beatrix en Prinses Laurentien aanwezig én voor het eerst ook Prinses Amalia en Prinses Ariane. 

De dochters van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima arriveerden na hun ouders, oma en tante. Prinses Alexia zit nog in Wales.
Traditiegetrouw wordt het concert georganiseerd voor betrokkenen die zich hebben ingezet voor de organisatie van Koningsdag. Dit jaar is er een speciale editie in 010 vanwege 10 jaar Koningschap en was het concert ook gratis toegankelijk voor ‘het gewone volk’.
Er werd opgetreden door een groep Rotterdamse artiesten waaronder Davina Michelle, Winne en Gerard Cox. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Adam Hickox speelde zowel eigen stukken als nieuwe, verrassende arrangementen samen met de andere artiesten. 

Het concert wordt op Koningsdag om 20.25 uur op NPO2 door de NTR uitgezonden. 
Klik op de foto om een video te bekijken. 

1 opmerking:

  1. Wat leuk, dat het koningspaar Amalia en Alexia meebrachten. En ze zagen er goed uit, met die krullende haren. Ook de koningin zag er mooi uit, prinses Laurentien, die rode jurk stond haar goed, wat prinses Beatrix aanhad is niet goed te zien.

    BeantwoordenVerwijderen