Koning Willem-Alexander bezoekt plek treinongeluk Voorschoten | De Oranjes

dinsdag 4 april 2023

Koning Willem-Alexander bezoekt plek treinongeluk Voorschoten

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend de plek van het treinongeluk in Voorschoten bezocht om zijn medeleven te betuigen en te spreken met direct betrokkenen. 


Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Heijnen spraken met hulpverleners, waaronder politie en brandweer, en met vertegenwoordigers van Veiligheidsregio Hollands Midden, NS en ProRail. Aansluitend bezochten zij de plek waar de trein is ontspoord. Buurtbewoners vertelden over de hulp die zij vannacht hebben geboden aan slachtoffers en inzittenden van de trein. Bij het bezoek waren ook de burgemeester van de gemeente Voorschoten Nadine Stemerdink, CEO van ProRail John Voppen en president-directeur van de NS Wouter Koolmees aanwezig. Eerder vanochtend lieten de Koning en Koningin al weten mee te leven met de slachtoffers: "Met onze gedachten zijn wij bij de slachtoffers van het treinongeluk bij Voorschoten en hun familie. Velen verkeren nu in angst en onzekerheid. Wij leven intens met hen allen mee.” aldus Willem-Alexander en Máxima.

2 opmerkingen:

  1. Een verschrikkelijk drama weer en erg fijn dat de Koning direct naar de plaats is geweest en de nabestaande een hart onder de riem heeft gestoken. Bij deze wil ik alle lezers van Royal Vivian, want o zal zal ze voor mij altijd blijven, fijne en Gezellige Paasdsgen toewensen

    BeantwoordenVerwijderen