Drukke dag voor Koninklijk paar en Franse president en zijn vrouw in Amsterdam | De Oranjes

woensdag 12 april 2023

Drukke dag voor Koninklijk paar en Franse president en zijn vrouw in Amsterdam

Op de tweede en laatste dag van het staatsbezoek van Frankrijk gingen Koning Willem-Alexander en President Macron én Koningin Máxima met Brigitte Macron op stap. Uiteindelijk zag het gezelschap elkaar weer bij de tentoonstelling van Vermeer in het Rijksmuseum. 

Tijdens een bezoek aan de bètafaculteit van de Universiteit van Amsterdam op het Amsterdam Science Park stond de Nederlands-Franse samenwerking op het gebied van quantumtechnologie, halfgeleiders en fotonica centraal. Nederland is een internationaal toonaangevend centrum en knooppunt voor quantumtechnologie en toepassingen. Samen met Frankrijk wordt gewerkt aan een Europese open strategische autonomie op dit gebied, waardoor de EU minder afhankelijk en veiliger wordt. De Koning en president Macron bezochten het Quantum Gases & Quantum Information Lab van de UvA en bekeken de mogelijkheden van quantumtechnologie. Terug bij de auto was het nog even spannend toen er plots een demonstrant in de aanval probeerde te gaan op de Franse president.
Elders in Amsterdam bezocht Koningin Máxima samen met Brigitte Macron een inloopvoorziening voor jongeren. Er werd gesproken over de mentale gezondheid van jongeren en over de doelstellingen en de aanpak van Stichting MIND Us, waar de Koningin erevoorzitter van is en veel aandacht aan besteed de laatste tijd..
Aansluitend bezochten de vrouwen het Anne Frank Huis en ook de Keukenhof.
Het toeristenrondje door de hoofdstad werd compleet gemaakt met een bezoek aan het Rijksmuseum waar ook Koning Willem-Alexander en President Macron weer aanwezig waren. Het gezelschap bezocht er de tentoonstelling van Vermeer – naar verluidt de grootste die ooit is samengebracht.
Tot slot stapte Koningin Máxima samen met Brigitte Macron aan boort van een rondvaartboot voor een diner met vrouwelijke bestuurders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten