NLdoet 2023: Koninklijk Paar knapt Wijktuin Noordhove in Zoetermeer op | De Oranjes

vrijdag 10 maart 2023

NLdoet 2023: Koninklijk Paar knapt Wijktuin Noordhove in Zoetermeer op

Een groot contrast met het staatsbezoek aan Slowakije; in spijkerbroeken, gemakkelijke schoenen en winterjacks arriveerden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vanmiddag in de stromende regen bij Wijktuin Noordhove in Zoetermeer om deel te nemen aan NLdoet. 
Foto: Oranje Fonds/Patrick van Katwijk

De jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds telt dit jaar zo’n 6.690 plekken in Nederland waar mensen vrijwilligerswerk kunnen verrichten. 

Het Koningspaar koos dit jaar voor Wijktuin Noordhove van Stichting Piëzo. Samen met de andere vrijwilligers knapten de koning en koningin tuinmeubels op door ze opnieuw te lakken of te verven. 

De wijktuin is voor iedereen toegankelijk en heeft onder meer een sociale groente- en bloementuin. De gedachte achter sociaal tuinieren is dat mensen van verschillende achtergronden samen in de tuin werken, ieder naar zijn of haar eigen vermogen, kennis en kunde. In het teeltseizoen (mei-oktober) komt de oogst ten goede aan mensen die het hard kunnen gebruiken. 

In het aan de wijktuin grenzende buurthuis dronken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tot slot een bakje koffie mee.

                                                    Foto's: Oranje Fonds/Patrick van Katwijk

1 opmerking:

  1. Wat een weer gisteren, ze hebben het niet getroffen, maar toch mooi dat ze volhielden. Ben benieuwd wie er vandaag nog in actie komt voor NL doet.

    BeantwoordenVerwijderen