Prinses Laurentien geeft startschot: 'Alle kinderen moeten kunnen lezen' | De Oranjes

donderdag 29 september 2016

Prinses Laurentien geeft startschot: 'Alle kinderen moeten kunnen lezen'

Prinses Laurentien gaf vandaag het startschot voor het leesbevorderingsproject 'Het Leesfeest: alle kinderen moeten kunnen lezen' op de school van Koninklijke Visio in Rotterdam.
Foto: Evan Karageorgos, Koninklijke VisioHet doel van het leesproject, een initiatief van de Vereniging Onbeperkt Lezen, is om kinderen met een visuele beperking plezier te laten krijgen in het lezen. In aanwezigheid van de prinses, die beschermvrouwe is van de vereniging, lazen enkele kinderen een stukje voor uit hun favoriete boek. Dit deden ze in de voor hen prettige leesvorm, bijvoorbeeld een grootletterboek of in braille.
Foto: Evan Karageorgos, Koninklijke Visio
Daarna ging Laurentien in gesprek met groepjes leerlingen, vertegenwoordigers en uitgevers. Omdat veel kinderen Prinses Laurentien niet konden zien, omschreef de schoolleider hoe de prinses eruit zag. Prinses Laurentien liet ook horen hoe haar parelketting en oorbellen klonken. Nadat de leerlingen zelf hadden voorgelezen uit hun favoriete boek, las Laurentien voor uit haar Mr. Finney boek. De boeken over Mr. Finney zijn nog niet beschikbaar in braille of grote letters. Prinses Laurentien hoopt dat hier snel verandering in komt.

1 opmerking:

  1. Mooie activiteit weer voor prinses Laurentien. De lees en schrijf prinses ;-)

    BeantwoordenVerwijderen