Prins Carlos junior gedoopt | De Oranjes

zondag 25 september 2016

Prins Carlos junior gedoopt

Vorig weekend werd Prinses Gloria gedoopt, en vandaag was Prins Carlos junior aan de beurt. De doop vond plaats in het Italiaanse Parma, want het prinsje is de toekomstige Hertog van Parma en Piacenza. Koning Willem-Alexander was één van de peetouders. Zo werd de geboortedag van Prins Friso (die vandaag 48 zou zijn geworden) toch weer een vrolijke dag voor hem. Prins Carlos en Prinses Annemarie zijn al sinds vrijdag in Italië om in Parma en Piacenza hun in april geboren zoontje te 'presenteren'. Voor de doop van vandaag in de kathedraal van Parma waren bijzondere gasten uitgenodigd. Behalve de volledige familie Bourbon-Parma, was ook het Koninklijk gezin naar Italië afgereisd. Koning Willem-Alexander was namelijk één van de peetouders en droeg het kleine prinsje naar het doopvont. Tijdens de doop ging het prinsje hard huilen. De Koning die als peetouder iets tegen Carlos mocht zeggen, zei: "Ik hoop dat jij je stem krachtig tegen onrecht laat horen, zoals je vandaag hebt gedaan. En dat je er bent voor je familie en vrienden."


Naast de Koning waren ook Dom Duarte Pio, de Portugese troonpretendent, prinses Maria de las Nieves van Bourbon-Parma, Javier Lubelza Roca en Lodewijk Gualthérie van Weezel doopouder. Na de doop kreeg Carlos kusjes van zijn zusjes, die in dezelfde kathedraal, en in dezelfde jurk gedoopt zijn. Na de dienst lag Carlos weer rustig te slapen in de armen van z'n moeder. "Zo, nu is alles weer goed, hè?" zei Koning Willem-Alexander.

Anders dan bij de doop van Prinses Gloria (vorige week zaterdag in Apeldoorn) zijn er nu wel veel foto's van de aanwezige leden van de Koninklijke familie. Prinses Alexia, die de jurk van de fotosessie droeg, heeft nog altijd een kruk nodig.

De Prinses van Oranje kon geen genoeg van Prins Carlos junior krijgen. Bij het verlaten van de kathedraal week ze geen moment af van Prinses Annemarie, die Carlos droeg. Zorgzaam hield ze de lange doopjurk vast terwijl Annemarie van de trappen af wandelde. Ook kreeg de toekomstige Hertog regelmatig een aai van de toekomstige Koningin. Maar het feit dat 'de baby de hele tijd huilde' vond ze dan weer minder leuk, liet ze na afloop aan RTL Boulevard weten.

1 opmerking:

  1. Wat een verrassing, de koning als peetvader van kleine Carlos. Zo schattig al die kleintjes. En mooi dat Amalia zo dol op Carlos is.

    BeantwoordenVerwijderen