Koningin Máxima bezoekt Zoetermeer en Rotterdam | De Oranjes

woensdag 28 september 2016

Koningin Máxima bezoekt Zoetermeer en Rotterdam

Niet alleen Koning Willem-Alexander was vandaag in Rotterdam. Koningin Máxima bezocht na de viering van het tienjarig bestaan van de stichting Participatie, Integratie en Emancipatie Zoetermeer (Piëzo) het Zadkine Startcollege in Rotterdam.
Foto: Yvonne van Woudenberg, yvonnevanwoudenberg.comTijdens haar bezoek aan Piëzo bekeek Máxima, die haar Koninginnedag-outfit van 2003 weer eens droeg de Ambachtenwerkplaats waar mensen leren om zelf klussen in en rondom het huis te doen. Inmiddels zijn er vier 'PiëzoCentra' in Zoetermeer. Hier kunnen deelnemers het volledige programma volgen. Ook is er een 'PiëzoSteunpunt'. Daar ligt de focus op de eerste drie stappen van het programma; vergroten van het zelfvertrouwen en maatschappelijke zelfredzaamheid;  het inventariseren van zinvolle dagbesteding en deelname aan leerervaringstrajecten. Koningin Máxima sprak ook met vrijwilligers die zelf het programma hebben gevolgd.

Foto's: Yvonne van Woudenberg, yvonnevanwoudenberg.com

Na haar bezoek aan Zoetermeer, reisde de Koningin door naar Rotterdam. Vanochtend was de Koning nog op bezoek bij de bibliotheek in Rotterdam, maar Koningin Máxima ging naar het Zadkine Startcollege. Het bezoek stond in het teken van de aanpak van de school om jongeren die ouder zijn dan 16 jaar de kans te geven binnen een jaar een diploma te behalen.
Foto: Carmen Nelstein, Zadkine Startcollege

Koningin Máxima kreeg tijdens het werkbezoek een rondleiding door de locatie van het Startcollege aan de Frankendaal. Aansluitend bezocht ze meerdere klassen. Ze sprak met studenten Entree Werk die de opleiding Assistent installatie- & constructietechniek volgen en woonde een deel van de les bij met jonge moeders.

Foto's: Carmen Nelstein, Zadkine Startcollege

1 opmerking: