Koning Willem-Alexander bij viering 100 jaar Schiphol | De Oranjes

maandag 19 september 2016

Koning Willem-Alexander bij viering 100 jaar Schiphol

Koning Willem-Alexander woonde vandaag op Schiphol de officiële viering bij van het 100-jarig bestaan van de luchthaven. 


Het 100-jarig bestaan van Schiphol wordt in 2016 met diverse activiteiten gevierd, zoals de doop van de Schipholtulp, een jubileumactie van het Schipholfonds voor jeugdsport en een overzichtstentoonstelling over de geschiedenis van Schiphol in het Amsterdammuseum. Hoogtepunt was toch wel de komst van de Koning vandaag naar Schiphol. Als piloot kent hij Schiphol natuurlijk goed. Na een rondleiding hield hij een leuke toespraak over zijn ervaring met Schiphol als vlieger.

Ook noemde hij Schiphol een mijlpaal voor heel Nederland. “Schiphol is van ons allemaal. Schiphol, KLM en alle andere airlines verbinden ons met de hele wereld. Dat geeft ons allemaal een beetje extra vrijheid. Schiphol geeft ons vleugels.”Tijdens de rondleiding presenteerden verder twee basisscholen hun luchthaven van de toekomst.

Tot slot keek de Koning vanaf het Panoramaterras toe hoe het honderdjarig verjaardagsfeest spectaculair werd afgesloten. Behalve een waterboog over een Boeing 787 Dreamliner van KLM, stonden allerlei grond- en hulpdiensten op het platform die met veel lawaai een eerbetoon aan de Koning brachten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten