FOTOSESSIE IN LECH - 2016 | De Oranjes

maandag 22 februari 2016

FOTOSESSIE IN LECH - 2016

Een deel van de Koninklijke familie heeft vandaag weer deelgenomen aan de traditionele fotosessie in Lech.

Behalve Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane, waren ook Prins Constantijn en Prinses Laurentien met hun kinderen aanwezig. Door de verhuizing naar Den Haag hebben de kinderen nu in dezelfde week voorjaarsvakantie als Amalia, Alexia en Ariane.
Prinses Beatrix is al voor de tweede week in Lech. Ze heeft er vorige week al een week doorgebracht met Prinses Mabel en kleindochters Luana en Zaria. Toch blijft er over de wintersportvakantie een schaduw hangen sinds Prins Friso in 2012 een ski-ongeluk kreeg en als gevolg daarvan in 2013 overleed. In de dorpskerk van Lech is momenteel weer een ingelijste foto van de prins te vinden, vergezeld van een kaars, een kaart en een oproep tot gebed.

Voor de fotosessie van vandaag was zo'n half uurtje uitgetrokken. Een persgesprek vind al jaren niet meer plaats, dus is er alle tijd voor het 'toneelstukje'. Er werden weer volop foto's gemaakt in verschillende samenstellingen.
Zo poseerden de gezinnen apart, was er natuurlijk een AAA-foto, ging Prinses Beatrix met zes kleinkinderen op de foto, en werd er een vrouwen - en mannenfoto gemaakt. Er is namelijk altijd veel vraag vanuit de fotografen voor een foto van Máxima met haar dochters. Daarom werd er nu ook een 'mannensessie' geïntroduceerd met Koning Willem-Alexander, Prins Constantijn en Graaf Claus-Casimir. 
Foto: Remko de Waal/ANP/RVD
Foto: Koen van Weel/ANP/RVD
Foto: Koen van Weel/ANP/RVD
Na het poseren en sneeuwballen gooien, bonden de Oranjes de ski's onder en vertrokken ze één voor één met de sleeplift naar boven. Het hangen aan de sleeplift geeft altijd een apart beeld.. 
Nu er naast de Koning vanuit het niets ineens een vrouw met een telefoon verscheen, werd het nog gekker. Ze wilde van heel dichtbij een foto maken van de Koning. Zelf moest hij er van verbazing maar om lachen. De fotografen kregen tot slot nog de tijd wat foto's te maken van de Oranjes die skiënd de berg af kwamen. 
Koning Willem-Alexander's voorjaarsvakantie duurt maar tot aanstaande donderdag. Dan is hij in Amsterdam aanwezig bij de herdenking van de Februaristaking. 

Meer beeldmateriaal:Kleding
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prinses Laurentien, Prins Constantijn, Graaf Claus-Casimir en Gravin Leonore droegen allemaal 'oude' skipakken. Het rode pak van Máxima stamt al uit 2009, en ook de witte jas en roze broek van Leonore gaan al jaren mee. Zus Eloise droeg het voor het eerst in 2009. De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hadden alle drie een nieuw pak. Amalia was gekleed in een blauwe jas met zwarte broek, Alexia droeg een grijze jas met zwarte broek en Ariane had een zilveren jas met witte broek aan.

12 opmerkingen:

 1. yes - mijn dag kan niet stuk - jullie begrijpen waarom? Juist net op twitter gezien, dat prinses Beatrix echt mee doet. Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al verschillende foto's gezien en die zijn erg mooi; ben benieuwd naar jouw verslagje. En prinses Beatrix is er echt bij, heel erg mooi met de kleinkinderen op de foto

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je wat zo jammer is,dat we zo weinig foto,s van de kinderen prins Constantijn zien ,net een leuke Eloise knuffffffffff met mama ,ik denk niet in de tijdschriften van de week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige mooie foto's en zeker die van de mannen van oranje, heel erg leuk en weinig foto's van het gezin van prins Constantijn, dat vind ik wel meevallen @anoniem. Ben blij dat ze erbij zijn, dan zien we ze ook nog eens een keer en ten 2e het draait tenslotte om het Koninklijk gezin. En wederom erg leuk dat prinses Beatrix erbij was, had ik overigens wel verwacht, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en weer leuke foto's van een hele leuke familie.... mijn gevoel? Allemaal deden zij deze keer met plezier mee... of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke fotosessie was het. Ik vind de pinguintrui van Léonore echt super. De origineelste foto vind ik die met de 3 'mannen' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zijn weer mooie foto's geworden! Laten zien dat het een hechte familie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Vivian, Leuke foto's ieder jaar weer! Jammer dat Mabel met haar dochters deze week niet bij is! (misschien achter de schermen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mabel is afgelopen weekend weer naar huis gegaan met haar dochters (Zij hadden vorige week vakantie) :)

   Verwijderen
 9. De groep is heel wat groter dan vorige jaar, gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie grote ANP foto's!! Zag je nieuwe kopfoto en daarom dacht ik, even kijken of er nog foto's bij gekomen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen