Koningin Máxima bezoekt Pakistan - III | De Oranjes

woensdag 10 februari 2016

Koningin Máxima bezoekt Pakistan - III

Onder zware bewaking verliet Koningin Máxima vandaag even Islamabad voor een bezoek aan de naastgelegen stad Rawalpindi. Achter de gepantserde wagen, reed zelfs een auto met apparatuur die aanslagen met elektronische middelen moest voorkomen.Máxima kwam heelhuids aan in Rawalpindi. Dat kon ook bijna niet anders, omdat al het verkeer, in beide richtingen van de snelweg werd opgehouden. Zelfs voetgangers en fietsers moesten op grote afstand blijven van het konvooi waarin de Koningin naar Rawalpindi werd gebracht. Langs de snelweg stonden om de 100 meter met geweren bewapende mannen, die de route nog eens extra beveiligden. Koningin Máxima kwam in de stad het Benazir Income Support Program bezoeken, het programma voor inkomenssteun van de Pakistaanse overheid aan getrouwde vrouwen. Ze had de sjaal weer om haar nek die ze maandagavond op het vliegveld kreeg. Ook in Rawalpindi werd ze hartelijk verwelkomd. Ze kreeg van een meisje twee grote bossen bloemen.

Máxima kreeg uitgelegd hoe de diensten van het programma werken. Bij het ‘Benazir Income Support Programme’ (BISP) beheren vrouwen zelf hun rekening. In plaats van een pincode kunnen zij ook met behulp van vingerafdrukidentificatie geld opnemen. Dit vermindert de kans op fraude. ‘Easypaisa’ is een systeem van bankagentschappen in reguliere winkels. Klanten kunnen bij een agentschap onder meer geld storten en geld opnemen, ook kan men er een verzekering afsluiten. Het ‘Kashf Programma’ is een stichting die kleine leningen aanbiedt aan vrouwen om ondernemerschap te bevorderen. Ook geeft Kashf financiële educatie aan vrouwen om hen te informeren over financiële producten als sparen en verzekeringen. De Koningin maakte zich vooral zorgen over de vrouwen in Pakistan. "Het gaat niet alleen over het hebben van een bankrekening maar ook wat ze doen met het geld, wat ze doen met de kleine onderneming." liet ze weten.

Kleding
De Koningin droeg een eerder gedragen wijde grijze rok met roze/zwarte strepen. In combinatie met een donkerrode top als vandaag had ze 'm nog niet gedragen. De gekregen sjaal van maandagavond (waar ook roze en rood in zit) paste mooi bij Máxima's outfit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten