Koning Willem-Alexander bezoekt project Elim Energiek | De Oranjes

woensdag 3 februari 2016

Koning Willem-Alexander bezoekt project Elim Energiek

Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan het project Elim Energiek in het Drentse Elim. Dit project is één van de deelnemende initiatieven aan het Oranje Fonds programma Kracht van Sport.


Elim Energiek is een initiatief van Korfbalvereniging Elko en de basisscholen Vogelvlucht en De Palm. Door samenwerking met Sportief Hoogeveen, de Smederijen van Hoogeveen en Stichting Welzijnswerk krijgt de Elimse jeugd sinds 2014 de mogelijkheid om mee te doen aan diverse workshops, zoals bijvoorbeeld schilderen, koken, muziek en diverse sportieve activiteiten. Door de jeugd hiermee op jonge leeftijd kennis te laten maken, worden hun kansen voor de toekomst vergroot. Het hele dorp draagt een steentje bij door een ieders expertise in te zetten. De Koning had een gesprek met medewerkers van het Oranje Fonds en het kenniscentrum Sport over het programma Kracht van Sport. Aansluitend sprak hij met vertegenwoordigers, vrijwilligers en deelnemende kinderen van de betrokken organisaties over het initiatief. Ook nam hij een kijkje bij diverse activiteiten. Zo lieten de kinderen knotshockey zien, waarbij de stick gemaakt is van een kunststof buis met een schuimknots erop. Helemaal nieuw zijn deze sticks echter niet, want RFV moest deze 'wattenstaven' vroeger ook al gebruiken tijdens gymlessen.

Kleding
De Koning had een donkerblauw pak aan met blauw overhemd, en een toepasselijk, vanwege het Oranje Fonds, oranje stropdas met paarse details.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten