Koningin Máxima bezoekt Pakistan - II | De Oranjes

dinsdag 9 februari 2016

Koningin Máxima bezoekt Pakistan - II

Vandaag begon de Koningin officieel aan haar driedaags bezoek aan Pakistan. Veel van het land zal ze niet zien, want ze blijft in Islamabad. Zelfs die stad zag ze - in ieder geval vandaag - nog niet. Het programma vond gewoon in het Serena hotel plaats.

Na een nachtje slapen in het vijfsterrenhotel, hoefde de Koningin alleen maar met de lift naar beneden. In hetzelfde hotel vond namelijk de lancering plaats van de Universal Financial Acces workshop. Oorspronkelijk was de Koningin van plan haar bezoek te beginnen in Karachi, de grootste stad van Pakistan. Maar om logistieke redenen werd vorige week besloten de stad uit het programma te laten. "We hadden alles klaar", zei bankgouverneur Ashraf Mahmood Wathra bij aanvang van het gesprek. "Heel spijtig" aldus Máxima, die haar reis nu beperkt tot de Pakistaanse hoofdstad. Behalve de bankgouverneur, sprak Máxima ook met vertegenwoordigers van publieke en private banken over hun rol in het toegankelijk maken van financiële diensten.

De Koningin hield ook een toespraak. Ze zei vereerd te zijn om 'eindelijk in Pakistan te zijn.' Ze sprak haar waardering uit voor de gepresenteerde ambitieuze plannen van Pakistan, dat wil dat in 2020 50 procent van de bevolking toegang heeft tot financiële diensten als verzekeringen, sparen, geld overmaken en leningen. Nu heeft maar 11 procent van de Pakistanen toegang tot een bankdienst. "Het is een grote stap naar toegang voor iedereen”, aldus de koningin. Verder had Koningin Máxima nog ontmoetingen met president Mamnoon Hussain en minister-president Nawaz Sharif. Sharif had ze vorige maand nog ontmoet in Davos. Bij de start van het gesprek van vandaag kwam ze daar ook op terug. Ze wilde weten hoe lang na hun ontmoeting hij nog in Zwitserland was gebleven. Sharif was de dag erna vertrokken, zei hij. Verder sprak Koningin Máxima met de minister van Financiën, de heer Ishaq Dar. Dit ministerie speelt een belangrijke rol in de uitvoering van de nationale strategie voor inclusieve financiering. Daarnaast waren er diverse rondetafelgesprekken met vertegenwoordigers van internationale organisaties, financiële organisaties, telecombedrijven en microfinancieringsinstellingen over hun rol in het proces om de toegang tot financiële diensten te verbeteren.

Kleding
Koningin Máxima past zich qua kleding graag aan aan het land waar ze op bezoek is. Dat was vandaag ook weer goed te zien. Ze had een lange - Aziatische rok- aan, met bijpassende bruine blouse. Verder vind Máxima de combinatie bruine kleding met turkooizen sieraden mooi, want dat combineert ze vaker. De turkooizen sieraden (zoals de oorbellen) zijn ook regelmatig bij Prinses Beatrix te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten