Koningin Máxima bij jubileum 'Schuldhulpmaatje' | De Oranjes

woensdag 17 februari 2016

Koningin Máxima bij jubileum 'Schuldhulpmaatje'

Koningin Máxima was vandaag eregast tijdens de viering van het vijfjarig bestaan van de vrijwilligersorganisatie 'Schuldhulpmaatje'. 


In de Hooglandse kerk in Leiden sprak de Koningin met hulpvragers en hun maatjes over hun situatie en de verleende hulp. Met bestuursleden besprak ze vervolgens de visie en aanpak van SchuldHulpMaatje. Tenslotte woonde ze het tweede deel bij van het vijf-jarig jubileumfeest van onze vrijwilligersorganisatie. Al met al was Máxima ruim twee - en een half uur aanwezig op het 'feest'. Behalve het voeren van gesprekken en luisteren naar anderen, hield ze als eregast in haar functie als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken, een toespraak. De Koningin wees er onder meer op dat veel mensen met schulden zich soms eenzaam voelen. "U probeert te voorkomen dat het zo ver komt”,...En hoe eerder U aan de keukentafel zit, hoe beter.
Maar ook als de problemen al heel groot en complex zijn, stelt U Uw tijd en deskundigheid beschikbaar. U kijkt niet met het oog van de afstandelijke boekhouder, maar met het oog van de betrokken begeleider. U oordeelt niet, U luistert en wint het vertrouwen. U helpt mensen om inzicht en overzicht te krijgen zodat zij weer greep hebben op hun eigen leven. En U koppelt hen aan de juiste instanties die hen verder kunnen helpen. Dat is fantastisch werk! "aldus een trotse Koningin.

SchuldHulpMaatje helpt mensen die in financiële problemen zijn geraakt of dreigen te raken. De maatjes zijn professioneel getrainde vrijwilligers die mensen persoonlijke begeleiding bij schulden en nazorg na een schuldhulpverleningstraject bieden. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan bewust financieel gedrag en zelfredzaamheid. De vrijwilligers nemen niet het werk over van professionele hulpverleners, maar werken wel nauw samen met de Sociale Dienst en maatschappelijke organisaties.

2 opmerkingen:

  1. Mooi die jurk die ze aanhad en volgens mij heeft ze die al meerdere keren gedragen. Heel erg mooi dat de kleding ook door de koningin her dragen wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dit een zeer goed initiatief. Mooie foto van de zwaaiende koningin. En ik vind het persoonlijk ook mooi dat er een Bijbeltekst te zien is op de foto waar ze een toespraak houdt.

    BeantwoordenVerwijderen