Leden Koninklijke familie bij slotviering 200 jaar Koninkrijk | De Oranjes

zaterdag 26 september 2015

Leden Koninklijke familie bij slotviering 200 jaar Koninkrijk

In Koninklijk Theater Carré en op de Amstel is vanavond de viering van 200 jaar Koninkrijk feestelijk afgesloten.

In het begin van de avond was er een binnenprogramma in Theater Carré georganiseerd. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix woonden het evenement bij. Er waren diverse optredens, en er waren veel vrijwilligers te gast die zich de afgelopen twee jaar hebben ingezet voor de viering van 200 jaar Koninkrijk.
Voor het aansluitende feest op de Amstel gaven veel leden van de Koninklijke familie acte de presénce. Naast het Koninklijk paar en Prinses Beatrix, woonden ook Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prinses Irene, Prinses Mabel, Prins Bernhard, Prinses Annette en Prins Floris de optredens rondom de Magere Brug bij.
Het gezelschap nam plaats op een tribune. Thema van de viering was 'Eenheid is verscheidenheid' dat muzikaal 'uitgebeeld' werd. Van 200 jaar fietsen, tot het leven met water, van vaderlandse kunst tot hoogtepunten in de sport. Een scala aan Nederlandse artiesten bracht muziek aansluitend op deze thema's, ondersteund door historische beelden op grote LED-schermen en acts op en rond het water.

Kleding
Koningin Máxima droeg een jurk van NATAN met vlinders. De Koning had er zijn stropdas op afgestemd. Prinses Beatrix was gekleed in een bekend 'oosters'pakje. Prinses Margriet was gekleed in een zwart pakje. Ook Prinses Laurentien was in een zwart broekpak gekleed met opvallende ketting. Prinses Annette was ook in het zwart, met een kanten bovenkant. Prinses Irene droeg een beige jurk en Prinses Mabel droeg een donkerblauwe broek met een jasje die over verschillende patronen beschikt.

3 opmerkingen:

 1. Overal op twitter kritiek op het programma - maar ik heb er met veel plezier naar zitten kijken. Heeft hier iemand iets gelezen - hoe het de koninklijke familie gevonden heeft?

  Ok, van mij dan een keer iets over de kleding: Maxima - na ja - Beatrix, Margriet, Irene absoluuuut top - en misser in mij ogen echt het "optreden" van prinses Mabel en prins Constantijn. De een hat te veel van "happy" op en de ander leek azijn in plaats van wijn gedronken te hebben.
  Jammer - dat dit feest voorbij is en het volgende ga ik niet meer halen.. hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de Koninklijke familie wel genoten heeft hoor. (ondanks de kou) :)

   Verwijderen
 2. Leuk dat er zoveel royals bij aanwezig waren. Koningin Maxima, prinses Irene en prinses Annette vond ik erg echt mooi uit zien, de andere prinsessen helaas wat minder.

  BeantwoordenVerwijderen