Koningin Máxima brengt 'Amalia-viool' naar Instrumentendepot Leerorkest | De Oranjes

woensdag 16 september 2015

Koningin Máxima brengt 'Amalia-viool' naar Instrumentendepot Leerorkest

Koningin Máxima heeft vandaag de 'Amalia-viool' die ze op Koningsdag ontving naar het Instrumentendepot Leerorkest in Amsterdam gebracht.Als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs bracht de Koningin, op 12 mei 2014, al eens een bezoek aan het depot om - als startschot voor de inzamelingsactie - een trompet te geven. Ook de 'Amalia-viool' die de Koningin op Koningsdag overhandigd kreeg, is nu in handen van het depot. Een leeftijdsgenootje van Amalia kreeg de viool en mocht er alvast op spelen in het bijzijn van Koningin Máxima. De instrumenten in het depot, veelal schenkingen of nieuw aangeschaft met donaties, worden uitgeleend aan leerorkesten op scholen in Nederland en andere muziekeducatie-initiatieven. De uitleenservice neemt voor deze organisaties vaak de drempel weg van aanschaf van dure muziekinstrumenten. Zo is het voor iedereen dus mogelijk om een instrument te bespelen. "Ik vind het belangrijk dat kindjes een instrument leren spelen. En er zijn heel veel families die zich dat niet kunnen veroorloven. Ik vecht er enorm voor dat ze alsnog een kans krijgen en daar draagt dit aan bij." zei Koningin Máxima in Dordrecht nadat ze de viool voor Amalia kreeg.

Tijdens het bezoek aan het instrumentendepot sprak Máxima verder met (school)bestuurders, leerkrachten en ambassadeurs uit het platform over uitbreiding van de inzet van het instrumentendepot voor binnen- en buitenschoolse muziekeducatie. Ook bekeek ze de werkplaats waar de instrumenten worden gerepareerd. Koningin Máxima is blij met de nieuwe bestemming van de viool. Het instrument zal in ieder geval niet gemist worden op de Eikenhorst. Zelf heeft de Koningin een gitaar waar ze regelmatig op speelt, en er staat een piano in huis waar de prinsessen gebruik van maken.

Kleding
De Koningin droeg haar bekende 'najaarsjurk' van NATAN die ze sinds 2 oktober 2010 vaak draagt. Behalve de bekende sieraden, prijkte er ook een nieuwe ring aan haar vinger die bij haar tas en gelakte nagels paste.

3 opmerkingen:

 1. Erg leuk met dat filmpje erbij.
  De jurk vind ik mooi, maar wel een beetje aan de korte kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ik de enige die het een beetje vreemd vindt - een persoonelijk getint cadeau door te geven? Iemand zit uren aan die viool voor Amalia en nu wordt die in dat depot gestopt?! Nee - geen goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat degene niet nog eens op 't idee komt iets te maken inderdaad :)

   Verwijderen