Koningin Máxima spreekt over haar VN-functie | De Oranjes

donderdag 24 september 2015

Koningin Máxima spreekt over haar VN-functie

Koningin Máxima sprak vandaag de pers toe in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. 


Meestal laat de Koninklijke familie zich tijdens een persbriefing vertegenwoordigen door een medewerker van de RVD. Het was dan ook heel bijzonder dat Koningin Máxima zelf bij de persbriefing aanwezig was over haar werk voor de VN. Koningin Máxima vertelde dat het werk nog lang niet gedaan is om mensen wereldwijd toegang te geven tot financiële diensten als een betaalrekening, een lening of een spaarrekening. "De afgelopen drie jaar zijn 700 miljoen mensen erop vooruit gegaan. Maar we hebben nog 2 miljard volwassen mensen te gaan.'' Ze zei dat er al veel bereikt is, en haar werk "soms meer is dan een fulltimebaan".

Foto's:© Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het gesprek met de pers werd gevoerd naar aanleiding van het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan de Verenigde Naties in New York. Koning Willem-Alexander opent, als eerste staatshoofd, de Algemene Vergadering op maandag, en Koningin Máxima biedt onder andere haar jaarverslag van haar VN-activiteiten aan.

Kleding
Koningin Máxima droeg het 'gevlekte' rode jurkje, die ze voor het eerst droeg bij de ontvangst van de medaillewinnaars van de Olympische Spelen in 2014, gecombineerd met een rood vestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten