Prinses Beatrix heropent Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers | De Oranjes

dinsdag 8 september 2015

Prinses Beatrix heropent Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Prinses Beatrix heropende vandaag in Den Helder het vernieuwde Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.
De openingshandeling bestond uit het luiden van de scheepsbel, daarna kreeg de prinses een rondleiding door het museum dat vanaf morgen voor het publiek te zien is. Het Reddingmuseum vertelt het verhaal van de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Het museum is opgericht in 1982 en bevindt zich sinds 2002 op het terrein van de voormalige rijkswerf Willemsoord. Er is onder meer aandacht voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, scheepsrampen, search en rescue-diensten van de Marine en Luchtmacht, de Kustwacht, navigatie en divers reddingmaterieel. De naam Dorus Rijkers maakt onderdeel uit van de naam van het museum uit eerbetoon aan visser Dorus Rijkers (1847-1928). Deze visser redde op de wateren rondom Den Helder bijna 500 mensen.

Kleding
Prinses Beatrix was gekleed in een bekend blauw pakje met bloemenprint. Ze droeg er een bijpassende, ook oude, bekende, hoed bij.

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat de prinses lekker veel bezig is - zit te genieten en altijd blijft het echt leuk om haar te zien. En fijn nr.2 komen hier altijd snel berichtjes erover. bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je :) De ene keer ben ik wel iets sneller dan de andere keer... en soms zijn er ook momenten dat ik aan bepaalde nieuwsberichten helemaal niet meer toekom.

      Verwijderen