Koningin Máxima op bezoek in Alphen aan den Rijn | De Oranjes

donderdag 17 september 2015

Koningin Máxima op bezoek in Alphen aan den Rijn

Koningin Máxima was vandaag in Alphen aan den Rijn. Eerst ging ze langs bij gedupeerde bewoners en ondernemers van het kraanongeluk bij de Julianabrug. Vervolgens bracht de Koningin een bezoek aan de Molukse gemeenschap.


Onaangekondigd, dus zonder last van de pers, sprak Koningin Máxima vanochtend met de bewoners en ondernemers die vorige maand getroffen werden door het kraanongeluk bij de Julianabrug. De ravage ontstond toen op 3 augustus kranen met een brugdeel voor de Julianabrug van hun pontons gleden en op diverse panden terechtkwamen. Door het ongeluk werden achttien woningen onbewoonbaar. Helaas kwam er ook een hond om, waar overigens maar nauwelijks aandacht voor was. Er waren immers geen menselijke slachtoffers, en die zijn anno 2015 nog steeds 'vele malen belangrijker' dan dieren vind men. Tijdens haar bezoek sprak de Koningin ook met medewerkers van het bergingsbedrijf over hun ervaringen en het vorderen van het bergingswerk.

In de Lachai-Roi Kerk was de Koningin aansluitend op bezoek bij de Molukse gemeenschap. De gemeenschap viert dit jaar feest omdat het vijftig jaar geleden is dat de eerste Molukkers zich in Alphen vestigden. De eerste Molukse gezinnen kwamen in 1967 naar Alpen en vestigden zich in de Bomenbuurt. Om dit jubileum te vieren, worden er dit jaar allerlei festiviteiten georganiseerd. De Koningin kreeg tot slot een jubileumboek mee naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten