Prinses Laurentien spreekt op congres en geeft les | De Oranjes

dinsdag 9 december 2014

Prinses Laurentien spreekt op congres en geeft les

Prinses Laurentien hield maandagochtend een toespraak op het congres ‘Quality Time!’ van Expertisecentrum handicap + studie in Utrecht. Aansluitend gaf ze op een plaatselijke school een gastles aan leerlingen over hun stem in de samenleving.

Als beschermvrouw van het Expertisecentrum handicap + studie sprak Laurentien over de stand van zaken rond studeren met een functiebeperking in het hoger onderwijs. Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking. Tijdens het tweejaarlijkse congres met de titel Quality Time! Stond het thema kwaliteitszorg centraal. Hiermee wil handicap + studie onderwijsinstellingen helpen hun vaak al bestaande beleid voor studenten met een (on)zichtbare functiebeperking, zoals dyslexie of AD(H)D, ook in de praktijk te brengen.

Prinses Laurentien ging die ‘praktijk’ vandaag niet bezoeken, al was ze aansluitend weer wel op een school te vinden in Utrecht. Ze gaf er een gastles aan kinderen van groep 8 over hun stem in de samenleving en de rol van het onderwijs. Hét voorbeeld Malala was ondertussen groot afgebeeld te zien op een scherm. ‘Juf’ Laurentien kreeg tot slot als beloning het boek ‘Ik ben Malala’ overhandigd van de directeur.

Koning Willem-Alexander reikt Erekruis in de Huisorde van Oranje uit
Herman Tjeenk Willink, die tot 2012 vicepresident van de Raad van State was, heeft vandaag het Erekruis in de Huisorde van Oranje opgespeld gekregen door Koning Willem-Alexander.

De overhandiging van de onderscheiding vond toepasselijk plaats in de ontvangstkamer van Paleis Noordeinde. Ook Koningin Máxima en Prinses Beatrix waren aanwezig. Tjeenk Willink kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor het Koninklijk Huis. Het is dus Willem-Alexander zelf geweest die besloot om het Erekruis (wat de laagste graad is in de Huisorde) aan de voormalige minister van de Raad van State uit te reiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten