Feest ‘75 jaar van Vollenhoven, 25 jaar Fonds Slachtofferhulp’ | De Oranjes

maandag 8 december 2014

Feest ‘75 jaar van Vollenhoven, 25 jaar Fonds Slachtofferhulp’

Vanavond werd in het Beatrix Theater in Utrecht de 75e verjaardag van Prof.mr. Pieter van Vollenhoven alsnog gevierd. Het was een combinatiefeest met het jubileum van 25 jaar Fonds Slachtofferhulp, de organisatie die ook door van Vollenhoven is opgericht.
Foto: ©  Fonds Slachtofferhulp


Koninklijk zomers in de kou
Ondanks de kou en de regen arriveerden de gasten van het feestje gewoon zonder jas. Onder hen was uiteraard een groot deel van de Koninklijke familie. Naast Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven zelf, waren Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris, Prinses Aimée, Tjalling ten Cate, Prins Carlos, Prinses Annemarie en Prinses Laurentien aanwezig. Ook het ‘hoge drietal’ Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix woonden het feest bij. Prinses Beatrix had op de weg naar Utrecht een poging gedaan om het beslagen autoruitje schoon te vegen zodat ze nog een beetje naar buiten kon kijken.

Gecombineerd feest
Het hoort bij het karakter van van Vollenhoven dat hij niet graag in de spotlights staat. Het kwam hem waarschijnlijk dan ook goed uit dat het door hem opgerichte Fonds Slachtofferhulp ook nog een jubileumfeestje te vieren had dit jaar, maar hij was wel bereid om de avond zélf met een toespraak te openen. De gasten kregen tijdens het besloten feest een muzikaal programma voorgeschoteld onder de noemer ‘Circle of Life’, waaraan maatschappelijke betrokkenheid en muziek als verbindende factor centraal stonden. ‘De geschiedenis van de musical - een muziekvorm waar Van Vollenhoven erg van houdt - vormt daarvoor de basis.’ aldus de organisatie. Tot slot hield Prins Maurits naar verluidt een toespraak waarin hij de karaktereigenschappen van zijn broers met zijn vader vergeleek.


Foto: ©  Fonds Slachtofferhulp

Kort geleden verscheen op de website van Fonds Slachtofferhulp ook een ‘onstaansfilm’ van de organisatie. Voorzitter van Vollenhoven vertelt in de film over het ontstaan van het fonds. Ook vertelt hij over de ontwikkelingen die het Fonds Slachtofferhulp in 25 jaar heeft doorgemaakt en waarom het fonds zich sterk maakt voor slachtoffers.

4 opmerkingen:

  1. Een leuk verslagje met mooie foto's erbij. Vooral die foto bij de Kerstboom is heel erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft iemand een idee waarom zoveel paars als kleur te zien was in de kleding? Leuke foto met op de achtergrond de kerstboom - allemaal heeel vrolijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's van de koninklijke familie! Toch leuk dat de 75e verjaardag van professor mr. Pieter zo niet onopgemerkt voorbij is gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen