Koning Willem-Alexander bezoekt Koninkrijksconcert | De Oranjes

dinsdag 16 december 2014

Koning Willem-Alexander bezoekt Koninkrijksconcert

Koning Willem-Alexander heeft maandagavond het negende Koninkrijksconcert bijgewoond in Theater de Meervaart in Amsterdam.

Het jaarlijkse concert heeft als doel de verbondenheid te tonen tussen Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Er traden dan ook verschillende delen van het koninkrijk op, die met zang, muziek en dans hun eigen invulling aan het thema ‘harmonie’ gaven.

De Koning kwam zonder Koningin Máxima. Nadat het Koninklijk paar op zaterdag een concert van Bløf had bezocht, vertrok de Koningin zondag alvast naar Argentinië. Het Koninklijk gezin brengt de kerst dit jaar weer door bij de Argentijnse familie. Eind deze week zal Koning Willem-Alexander samen met zijn dochters ook op het vliegtuig stappen. In ruil voor privacy tijdens hun vakantie, poseert het gezin aanstaande maandag voor een delegatie fotografen.

Koning Willem-Alexander bezoekt Sociale Dienst Gorinchem en viering 50 jaar ESA

Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan de Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard/Vijfheerenlanden om inzicht te krijgen in het begeleiden van mensen naar werk. Aansluitend woonde de Koning in Noordwijk de viering bij van het 50-jarig bestaan van de ruimtevaartorganisatie European Space Agency. (ESA) 

Het bezoek van de Koning aan de Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (RSD AV) in Gorinchem startte met een gesprek over de verbinding tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Met werkgevers en samenwerkingspartners is onder meer gesproken over de aanpak van jeugdwerkloosheid en het creëren en behouden van techniekonderwijs voor zowel de technische als maritieme sector in de regio AV. Ook sprak de Koning met medewerkers over de wijze waarop ze in de praktijk mensen begeleiden naar werk. Het werkbezoek werd afgesloten met een bijeenkomst van ketenpartners, wethouders, vertegenwoordigers van de ondernemingsraad en medewerkers van de RSD.

Foto: © Jos Stuart/RVD


Vanmiddag was de Koning in Noordwijk om daar, als laatste publieke activiteit dit jaar, de viering van 50 jaar Europese samenwerking in de ruimte bij ESA/ESTEC bij te wonen. Bij de jubileumviering waren ook tientallen Europese ambassadeurs en Nederlandse stafleden van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA aanwezig. Koning Willem-Alexander bekeek onder andere demonstraties over de ruimtevaart die ontwikkeld waren door scholieren. Zijn aanwezigheid legde hij tot slot vast in een gastenboek.

© screenshot RVD

Kort nieuws:
- Ter overhandiging van hun geloofsbrieven zal de Koning woensdag de ambassadeurs van Peru en Timor-Leste ontvangen.
- Vrijdag wordt het NOS Jaaroverzicht Oranjes uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1.

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's van de Koning bij Estec in Noordwijk en laat ze nu maar heerlijk vakantie vieren in Argentinie; ben benieuwd naar de fotosessie en de Kersttoespraak van de Koning

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeffrey, zoon van anja17 december 2014 om 19:50

  Mooie kopfoto van e prinsesjes en alweer 10 jaar Royalfanvivian. Ik laat de laatste tijd wel geen berichtjes meer achter, maar ik bezoek je site toch regelmatig. Ga zo nog maar lang door

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja de kopfoto is inderdaad mooi! Verder vond ik het wel leuk dat de koning in Gorinchem was bij de RSD; bekend woord voor mij, het bedrijf waar ik werkte gaat nauw samen met de RSD.. Ben benieuwd naar de prinsesjes in Argentinië..

  BeantwoordenVerwijderen