Prins Friso half jaar in coma | De Oranjes

vrijdag 17 augustus 2012

Prins Friso half jaar in coma

Vandaag is het een half jaar geleden dat Prins Friso tijdens het skiën bedolven raakte onder een lawine, met ernstige hersenschade tot gevolg.

De toestand is nog steeds niet veranderd. Kans op herstel is er bijna niet. Zoals de arts het tijdens de persconferentie omschreef: “Het is niet zeker of hij ooit weer bij bewustzijn zal komen”. Dat er tot nu toe inderdaad nog geen veranderingen zijn opgetreden vertelde de Prins van Oranje tijdens de zomerfotosessie in juli.

Vorige week ‘vierde’ Prinses Mabel haar verjaardag zonder Friso, ook zijn dochters zijn in maart en juni jarig geweest.. Al een half jaar hebben Mabel, Luana en Zaria geen contact met de man waar ze zo van houden. Koningin Beatrix komt ook bijna ieder weekend naar Londen. Ook Willem-Alexander en Constantijn gaan regelmatig op bezoek bij hun broer. Er kan alleen nog maar gehoopt worden op een wonder. De bekendmaking van de diagnose en prognose maakte iedereen na een onzekere week stil. De beelden van de intens verdrietige familie, dagelijks, gearmd, het ziekenhuis in, zorgde voor kippenvel.

Precies een jaar geleden werkten Prins Friso en Prinses Mabel mee aan een interview in  tijdschrift Libelle. Friso vertelde onder andere over hoe hij met zijn gezin de zomer doorbrengt: “Mijn moeder heeft een prachtig huis met zwembad in Italië. Dat is voor de kinderen natuurlijk heerlijk. Voor ons is het belangrijkst: de tijd samen doorbrengen. Spelletjes doen, boeken lezen en dagtochtjes maken. Maar om eerlijk te zijn, we doen tijdens vakanties niet zo veel meer dan echt samen zijn. Wij werken doordeweeks allebei hard, maar de weekeinden en de vakanties zijn voor het gezin.”

Nu een jaar later is het ineens heel erg onzeker geworden of Friso ooit nog kan genieten van het prachtige huis van zijn moeder, of hij ooit nog spelletjes met zijn dochters zal spelen, of hij ooit nog een boek kan lezen, of hij ooit zijn vrouw en dochters nog zal zien..
En ..of hij ooit nog bij bewustzijn zal komen..

8 opmerkingen:

 1. Krijg er nog steeds de tranen van in mn ogen.
  Zo triest!! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is echt vreselijk!
  Maar knap dat de koninklijke familie er zo goed mee omgaat.
  Heel veel respect voor ons vorstenhuis!

  http://www.williamencatherine.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt verschrikkelijk! Inderdaad veel respect voor ons Koningshuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blijft vreselijk! Mooi om te zien hoe de koninklijke familie elkaar er door heen sleept

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je er een prachtige log van gemaakt. Een beetje een 'hommage' of hoe noemen ze dat.. Het is toch zo erg voor Mabel, de meisjes en de verdere familie. Een hele moeilijke situatie! En ook zo onzeker..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral dat laatste,
  Mooi geschreven

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een beetje dubbel, ik wil eigenlijk zeggen; MOOI! Maar om dat in deze situatie te doen... Dat lijkt met niet gepast, het is vreselijk wat er is gebeurd, en ik hoop dat ze nooit nog zoiets ergs meemaken, zoiets wens je niemand toe, en ik zou het de koningin al helemaal nooit toewensen, het enige wat ik haar toe kan wensen, is Gods zegen, en bidden voor een wonder. Maar je hebt wel een prachtig stuk geschreven. Zeker het laatste, zoals Pinki al zei...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vivian, wat heb je dit prachtig geschreven! Ik kreeg er gewoon een beetje kippenvel van..Het is ook zo triest allemaal, we moeten inderdaad maar blijven hopen op een wonder!

  BeantwoordenVerwijderen